Claire, i egenskap av å være FN-ambassadør, forsøker å få løslatt en homoaktivist. Presidenten prøver å få i stand en Midtøsten-avtale med den russiske presidenten. Fremdeles glitrende spilt av Mikkelsen.

Intensiteten i samtalen Claire har med homoaktivisten setter i gang en kjedereaksjon hos henne, og hun tillater seg endelig å tenke over sin egen situasjon (og ekteskap), noe som nok blir bærebjelken i episodene fremover.

Når døgnet ender på verst tenkelige måte, og Claire bryter all protokoll foran hele verdenspressen, så må Frank erkjenne nok et nederlag, og drømmen om å bli presidentkandidat i 2016 virker fjernere enn noen gang.

Parallelt følger vi hackeren/FBI-agenten Gavin Orsay sin jakt på Rachel, den prostituerte fra de foregående sesongene. Han skyr ingen midler, jobber på oppdrag fra Doug, og ingen av dem lar oss vite hva som vil skje dersom de lykkes med å finne henne.

Selv om dette, til nå, er sesongens kjedeligste episode, så er de tre siste minuttene det beste serieverden har bydd på de siste årene.

Presidentparets samtale om bord i Air Force One vitner om et ekteskap i oppløsning og to personer som er uenige om veivalg og moral.

«Francis, we are murderers,» er setningen som vil definere de siste syv episodene.