Nå er det publikums tur til å bli bedre kjent med Trondheims-bandet.

- Jeg ønsker å gi publikum et innblikk av det som skjer på bakrommet, sier Bakker.

Når dokumentaren «For folk flest» har premiere under Kosmorama ikveld, sitter en spent filmkunstner og spente musikere i salen. Da Motorpsycho fikk i oppdrag å lage et bestillingsverk til Olavsfestdagene i 2014, kontaktet bandet Bakker og inviterte han over for å dokumentere både prosessen og selve konserten i Nidarosdomen.

Bakker oppdaget Motorpsycho på en festival i Rotterdam i 1993 da bandet turnerte i Europa etter å ha sluppet albumet «Demon Box». Siden har han vært fan.

Gnist og energi

- Motorpsycho er et av de siste bandene som virkelig spiller. Jeg liker at de tar mange sjanser, hver konsert er forskjellig. De har gnisten og energien, og de er svært inspirerende mennesker, sier Bakker.

Motorpsycho hadde med seg Ståle Storløkken, strykerduoen Sheriff of Nothingness og kammerkoret Aurum på prosjektet «For folk flest», og konsertfilmen handler om et møte mellom forskjellig musikk.

Gitarist Hans Magnus «Snah» Ryan har allerede sett dokumentaren, nå gleder han seg til å se den på Kosmoramas største lerret.

Filosofiske musikere

- Folk vil få et dypt dykk inn i prosessen. Filmen viser hvordan vi jobbet med utformingen av musikken og innstuderingen. Vi deler tanker og vi snakker om hvilke spørsmål vi stilte oss da vi laget verket, forteller Ryan.

Etter å ha fulgt det norske rockebandet i mange år, har Bakker etterhvert blitt en del av den utvidede Motorpsycho-familien. Ikke bare er han vitne til det Motorpsycho opplever, nå får han fortelle bandets historie. Det er en stor ære, mener Bakker.

- For meg var det både overraskende og underholdende å se hvor åpne bandmedlemmene har vært overfor meg. Jeg trengte bare å stille noen få spørsmål og de la ut om hva som var idéen bak prosjektet, om moralske dilemmaer de har har diskutert og om bandets kunstneriske filosofi, forteller Bakker, som beskriver bandmedlemmene som noen smarte og filosofiske menn.

«For folk flest» vises i sal 9 på Nova i kveld kl. 20.00.