Rystende start på dagen kan besørges av Joshua Openheimers sterkt prisbelønte dokumentar «THE LOOK OF SILENCEe»(Nova 3 kl. 11.30). En frittstående oppfølger til «The Act Of Killing» som gikk på kino i Norge i 2013. Den tok for seg gjerningsmennene for folkemord i Indonesia på 60-tallet. Nå rettes søkelyset mot ofrene.

Større sprang enn til «SUMÉ – THE SOUND OF A REVOLUTION» (Nova 2 kl. 14.30) skal godt gjøres. Inuk Silis Hoeghs rockumentar utenom det vanlige har blitt en festivalsnakkis. Den tar for seg det grønlandske prog-folk-bandet Sumé og deres karriere på 70-tallet og betydningen bandet har hatt etterpå.

En arbeidsledig alkoholiker som trikser til seg jobb som rådgiver for tenåringer på high school låter som en tragikomisk historie. I Pat Mills kanadiske «GUIDANCE»(Nova 1 kl. 16) er det mest komisk, særlig for oss som ser på.

Selv om Kosmorama startet mandag, er det i dag åpningsfilmen pakkes ut. Yngvild Sve Flikkes «KVINNER I FOR STORE HERRESKJORTER»(Nova 1–5 kl. 18.30) er en trondhjemsk dramakomedie om kunst og kvinner, med og uten menn, med Trondheim slik du neppe har sett den på film før.

Varianter av det du får se i «THE EVIL DEAD»(Nova 2 kl. 21.15) vil alle som har sett mer enn fem skrekkfilmer ha sett før. Da Sam Raimis gjennombruddsfilm kom i 1981 var den en banebrytende fornyelse av skrekkfilm, med mye blod, gørr og filmatisk snert på lite budsjett. Hyttetur-skrekkfilmen ble ikke det samme etterpå.