«Blind» og «Mot naturen» var de soleklare favorittene i forkant av den prestisjetunge Kanonpris-utdelingen under Kosmorama.

Blind var nominert til seks Kanon-priser: Beste kvinnelige hovedrolle, beste birolle, beste regi, beste manus, beste lyddesign og beste klipp. Foruten birolleprisen, stakk filmen av med alle prisene.

Beste kvinnelige hovedrolle

Filmen handler om Ingrid (Ellen Dorrit Petersen) som mistet synes i voksen alder. Hun vil ikke bevege seg ut av leiligheten, og mister etter hvert grep om virkeligheten. Blind beskrives som et morsomt og uforutsigbart drama om hvordan våre fantasier og lengsler preget vår opplevelse av verden.

Petersen vant prisen «beste kvinnelige hovedrolle» for rollen som Ingrid.

- Det gjør meg stolt og glad at folk fra mitt eget yrke har stemt meg fram. Jeg føler meg nesten litt populær, sa Ellen Dorrit Petersen.

Hun kunne ikke delta på prisutdelingen, og holdt takketale på storskjerm.

- Har fremdeles litt angst

Petersen rettet en spesiell takk til Blinds regissør og manusforfatter, Eskil Vogt.

- Eskil, det er du som først og fremst skal takkes. Jeg håper du koser deg og at du får priser i kveld. Jeg er veldig takknemlig for at du valgte meg, Kanskje mange andre er veldig lei seg for det... Jeg har fremdeles litt angst for at du skal tenke at du valgte feil kvinne for jobben. Men en pris fra Kosmorama hjelper på selvtilliten, sa Petersen i sin takketale.

Les også: Kanonprisen 2014: Her er vinnerne!

Les også: Maryon døde i januar. I kveld vant hun pris

Vant to av to priser

Petersen fikk et som hun ville: Eskil Vogn fikk pris i begge kategoriene han var nominert, nemlig beste manus og beste regi.

- Jeg er veldig, veldig rørt får mottakelsen av denne filmen, sa Vogt fra scenen på Clarion.

Ellen Dorrit Petersen ble kårets til beste kvinnelige hovedrolle etter innsatsen som blinde Ingrid. Foto: Filmweb