McCartney spiller i Telenor Arena 7. juli, og på Roskildefestivalens Orange Scene 4. juli i sommer. Dette er første gang siden 2004 at McCartney spiller i Norge.

– Det er ikke til å tro at det er så lenge siden jeg opptrådte i Oslo sist. Oslo er alltid klar for en fest – og vi har hatt mange minnerike kvelder der gjennom årenes løp, sier Paul McCartney i en pressemelding.

Billettsalget til konserten starter 12. mars klokken 09.00.

Over 50 år på veien

De danske arrangørene melder at dette er McCartneys eneste europeiske festivalshow denne sommeren, og hans første konsert på en festival i Europa på fem år.

- Jeg har hørt at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi gleder oss til å føle den selv. Det begynner å bli lenge siden vi sist besøkte Danmark, så dere kan godt begynne å gjøre dere klar til å rocke, sier McCartney i en pressemelding fra Roskildefestivalen.

Paul McCartney feirer nå sitt mer en 50 år lange musikkliv med turnéen «Out There».

«Tre timers triumf»

- Paul McCartney har nettopp spilt i USA og Sør-Amerika hvor settlisten hver kveld har sneket seg opp på nesten 40 sanger fra hele karrieren. De amerikanske anmelderne har skrevet om en «hitpakket maraton-ekstravagansa» og en «tre timers triumf». Så vi setter av all den tid på Orange Scene som han overhodet kan få bruk for. Og vi ser selv frem til en konsert som blir minst like rørende som den blir medrivende, sier Roskildefestivalens programsjef Anders Wahrén.

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort navn som Muse, Pharrell Williams, Florence + The Machine, Disclosure, Mew, Mastodon, Lamb of God, Run the Jewels, St. Vincent og The War on Drugs.

Foto: MJ KIM, MJ KIM/MPL Communications