Endelig begynner det å skje ting på de norske strømmetjenestene. Januar var en tørkemåned av de sjeldne og februar var heller ikke særlig mye bedre. Nå begynner det derimot å skje spennende ting på Netflix og HBO.

«Breaking Bad» spin-off -serien «Better Call Saul»  har fått en strålende start og byr på en ny episode hver tirsdag. Hele sesong 3 av «House of Cards» ligger nå ute i all sin herlighet og Sesong 3 av den alltid glimrende «Vikings» ligger klar med nok en ny episode i dag.

I tillegg finner vi sesong 1 av den flunkende nye «Agent Carter» på Netflix i tillegg til nye sesonger av både «Modern Family», «Sons of Anarchy» og «American Horro Story». Og om ikke det var nok så finner du hele ni sesonger av publikumsfavoritten «How I Met Your Mother» på samme tjeneste.

Men om alt dette er gammelt nytt for deg så har vi ytterligere tre godbiter å by på.

Her er nyhetene denne uken for både Netflix og HBO Nordic:

100 Code ( HBO Nordic)

Liker du nordisk krim av typen Henning Mankell, Stieg Larsson og Jo Nesbø? Da er sannsynligvis denne serien midt i blinken for deg.  Første episode av denne «nordic noir» -serien er nå tilgjengelig på HBO Nordic. NYPD-etterforskeren Conley (Dominic Monaghan) sendes til Sverige for å observere og bistå i etterforskningen av en seriemorder. I Stockholm må han samarbeide med den noe motvillige svenske betjenten Eklund (Michael Nyqvist). Eklund gjør alt etter boka og har lite til overs for Conleys amerikanske metoder. De to betjentene sliter begge med sine egne demoner og kommer dårlig overens, men tvinges til å samarbeide for å stoppe seriemorderen.

The Wire HD ( HBO Nordic)

Om du aldri før har sett «The Wire» så har du ikke lenger noen unnskyldning. Alle fem sesongene er nå tilgjengelig i nyrestaurerte HD-utgaver. «The Wire» regnes sammen med «The Sopranos» og «Deadwood» som de tre store i nyere TV-historie. Altså klassikere med stor K.

Historien om politietterforskeren Jimmy McNulty og de sosiale problemene rundt om og i Baltimore politidistrikt er ulikt alt annet du har sett på TV. Knusktørr realisme av den typen som du finner i  «The Shield», bare enda mer nådeløst.

Sleepy Hollow ( Netflix)

Og helt ut av det blå dukket denne opp på Netflix. «Sleepy Hollow» tar utgangspunkt i Washington Irvings klassiske roman med samme navn, men forflytter handlingen til moderne tid. Serien som nå er inne i sin andre sesong på amerikansk TV har fått gode skussmål og bør være midt i blinken for fans av «Bitten», «Buffy», «Hemlock Grove» og «Supernatural». Serien beveger seg i et heseblesende tempo og er motstykket til serier som «Better Call Saul» og «The Wire» som bruker laaaang tid på å fortelle en historie.