Hva er vel bedre enn å starte lørdag morgen med et innsyn i hvordan det kan arte seg for en kvinne å få innvilget skilsmisse fra sin ektemann i Israel? «VIVIANES KAMP»(Nova 1, kl. 10) er et klassisk rettsalsdrama, hvor scener fra et ekteskap trer fram gjennom forklaringer i religiøs rett Israel. Velspilt, velskrevet og intens pratefilm av søskenparet Ronit og Shlomi Elkabetz.

Kulinarisk kino er et voksende begrep på flere filmfestivaler. Folk som er interessert i kokkekunst i verdensklasse vil vite at Peru visstnok skal være det nye København. Dokumentaren «FINDING GASTON»(Nova 9 kl. 13) skildrer mannen som har fått mye av æren for det, den preuvianske kokken Gaston Acurio.

Algerie på 50-tallet er fortsatt et ømt tema i fransk politikk og film. I «FAR FROM MEN»(Nova 5 kl. 17) møter vi Viggo Mortensen som idealistisk lærer i moralsk skvis i en brutal tid.

Søndag er det siste sjanse til å få med dokumentaren «RED ARMY»(Nova 8 kl. 19) om det legendariske ishockeylandslaget til Sovjet på 70- 80-tallet, som et slags folkelig våen i Den Kalde Krigen. Man trenger ikke engang være interessert i ishockey for å ha utbytte av en prisbelønt sportsdokumentar som også tematiserer Sovjetunionens fall.

Den beste filmen å avslutte Kosmorama med, er nok Wim Wenders gode, skakende, men også oppløftene og fine film om den brasilianske fotografen Sebastiao Salgado. «JORDENS SALT»(Nova 6,7 kl.21.30) har bilder og historier som gjør at folk som kommer ut av salen etter å ha sett den, ser ut som om de har opplevd noe svært meningsfylt.