Til våren arrangeres Juba Juba for første gang. Barnefestivalen lover en helg stappet med konserter, teaterforestillinger og aktiviteter for hele familien, lørdag 6. og søndag 7. juni

I dag offentliggjør festivalen de første artistene. Blant dem finner vi Rasmus & Verdens Beste Band, Luftforsvarets Musikkorps med Maj Britt Andersen, og Tullkattesnutene.

Slangemenneske

En spesialforestilling med Nidaros Nysirkus står også på programmet.

- Det er en nystartet sirkusgruppe med barn og unge som er dyktige på sirkus. De skal lage en egen forestilling med luftakrobatikk, sjonglering og til og med et slangemenneske, sier Merete Moum Lo, daglig leder for festivalen.

Den Trondheimsbaserte scenekunstgruppa Konstellasjonen har også meldt sin ankomst. De skal presentere forestillingene «Ut av det blå« for de minste og «Ugler i mosen» for de litt større.

- Mer enn en musikkfestival

Festivalen arrangerer også barnedisko hvor barna selv får være dj-er og bestemme musikken. I samarbeid med Ringve Musikkmuseum skal det arrangeres musikkverksted der barna skal lage instrumenter av resirkulerbare skatter.

Og så vil det bli gitar- og trommekurs, workshops, hinderløyper, vannlek og mye mer.

- Juba Juba blir en stor visningsarena for trøndersk barnekultur innenfor mange sjangere, sier Moum Lo, som vil offentliggjøre flere godbiter utover våren.

Festivalen skal ha et samarbeid med fylkesbibliotekets bokbuss, og kommer til å ha egen litteraturscene med besøk av illustratører og barnebokforfattere. Det vil også bli holdt skrivekurs.

Gode tilbakemeldinger

Moum Lo forteller at festivalen har fått bare positive tilbakemeldinger så langt.

- Og det er vi glade for. Dette er den første barnefestivalen i Trondheim på denne størrelsen. Vi mener og tror det er behov for Juba Juba og håper publikum støtter opp om festivalen, sier hun.

Kapasitet er satt til 6000 besøkende per dag. Kommer det så mange, vil festivalen bli det største kulturarrangementet for barn i Trondheim.

Billettene legges ut i dag klokken 09.00.

Kirsti Huke (t.v.) og Siri Gjære er Tullkattesnutene. I juni spiller de på Juba Juba.
Det gjør også Maj Britt Andersen, som skal ha konsert med Luftforsvarets Musikkorps.
Nidaros Nysirkus sørger for luftige svev og sjonglering på festivalen.