D.D.E.-vokalisten har i vinter figurert i TV2-satsingen «Hver gang vi møtes» og nå får han nye oppgaver i samme tv-kanal. Sammen med Suleman Malik fra dansecrewet «Quick», Linn Skåber og Mia Gundersen blir han med i dommerpanelet, mens Solveig Kloppen er programleder.

– Jeg har lang erfaring fra bransjen som underholder og vet hvor tøft det er å livnære seg på dette. En må være god hver gang, du må forberede deg godt og levere varene. Det er selvfølgelig viktig i alle jobber, men når du står på en scene blir du dømt for hva du gjør der og da, sier 50-åringen.

Ubarmhjertig tv

Brøndbo tror oppveksten på bygda i Namdalen med bygderevyer, elevkvelder, fest på lokalet i tillegg til snart 25 år på veien med D.D.E. gjør han godt egnet for å representere «det brede Norge» i dommerpanelet.

– Det blir spennende å se hvordan vi fungerer som dommerteam. Jeg har ikke noe ambisjon om bli «Mister Bad Guy», jeg tror det blir greit med en sindig nordtrønder oppi det her. Men jeg gruer meg litt til å være ærlig med folk som egentlig ikke burde meldt seg på, men som har gjort det fordi mora eller naboen har sagt at de er gode og burde gjøre det, sier Brøndbo som har vært mye å se i tv-ruta det siste halvåret. Først sammen D.D.E. med programmet «Neste låt», på «Beat for Beat» på NRK og i vinter på «Hver gang vi møtes» på TV2.

– Der gikk jeg bevisst inn i noe jeg visste ville få tung profilering, og jeg var veldig spent på forhånd. Men det ble en udelt positiv erfaring for meg og de andre som var med. Tv er jo fantastisk medium når det som blir vist for folket blir tatt positivt imot. Samtidig kan det være det mest ubarmhjertige som finnes hvis det ikke fungerer. Det handler om de valgene en gjør. Når en sier ja vil det føre til noe. Noen ganger er det smart og noen ganger er det dumt, sier Brøndbo.

– Å bli med som dommer i «Norske talenter» kan jo være dårlig valg, men det vet jeg ikke før på tampen av 2015. Ambisjonen er at dette skal bli en god greie, sier Brøndbo som lover å ikke dukke opp i «alle» tv-programmer.

– Jeg kommer ikke til å være på alt som sendes, jeg skal ikke dukke opp på «Firestjerners middag» hver helg, humrer artisten.

Påmeldingen er i gang

TV2s casting-stab er allerede på veien og leter etter talenter til den syvende sesongen av det populære tv-programmet. Påmeldingsfristen er 18. mars. I april drar dommerne og hele produksjonsapparatet til Stavanger, Oslo og Trondheim for å lage auditionprogrammene.

Sesongstart for «Norske talenter» er til høsten.