Musikkforeningen Nidarholm, med dirigent Philip Hannevik, tok en andreplass i elitedivisjonen i NM Janitsjar lørdag kveld. Det var Christiania Blåseensemble og deres dirigent Trond Husebø som spilte seg til topps i mesterskapet.

I tillegg gikk årets solistpris til musikkforeningens solofløytist Bjørnhild Roel.

Musikkforeningen Nidarholm har dermed fire fjerdeplasser, tre tredjeplasser og to andreplasser i elitedivisjonen i NM Janitsjar.

Dommerpanelet i elitedivisjonen besto av Paul Scholer, Felix Hauswirth og Yngve Slettholm.

Byneset Musikkorps, med dirigent Hans Andreas Kjølberg, spilte seg til en fjerdeplass i førstedivisjonen. Det er første gang siden 2008 at Byneset Musikkorps konkurrerer i førstedivisjon. I fjor vant de konkurransen i andredivisjon, og fikk dermed flytte opp. Korpsets mål var å beholde sin plass i førstedivisjon og gjøre en bra konsert, fortalte leder Ingolf Rokseth i Byneset Musikkorps før konkurransen på fredag.

- Å rykke opp til elitedivisjonen er nok litt vel ambisiøst, men vi skal gjøre det så bra som mulig. Vi skal gi publikum en god musikkopplevelse, og vi skal spille såpass godt at vi blir fornøyde selv, sa Rokseth.

Det var Opus 82 fra Akershus som vant førstedivisjon og som dermed får konkurrere i elitedivisjonen under neste års mesterskap.

Se hele resultatlisten her: http://12rtnf1rcvbw40olyu2hwnu9.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/03/Resultatliste-NM-janitsjar-2015.pdf

Leder Ingolf Rokseth i Byneset Musikkorps, Ola Sivertsen Tveit, Kristian Nilssen og resten av korpset spilte seg til en fjerdeplass i førstedivisjonen under årets NM i Janitsjar. Foto: Frank Lervik