Artistgallaen til støtte for Musikk, Dans og Drama-tilbudet ved Fosen videregående skole onsdag kveld trakk over 1000 tilskuere i Olavshallens store sal.

Elever ved utdanningen delte scene med stjerner som Åge Aleksandersen, Arve Tellefsen, Charlotte Audestad, Øystein Dolmen og Ulf Risnes.

Ledet av «spillende konferansier» Frode Alnæs ble det appeller og kunsteriske innslag i spennet mellom metal via klassisk musikk til dans.

- Blir et fattigere land

Artisten Charlotte Audestad har selv vært elev ved skolen.

- Jeg vet hva det betydde for min egen del. En sånn utdanning er ikke bare til for dem som går der, det som skjer med dem etterpå er viktig. Det får ringvirkninger i hele lokalsamfunnet, mener Audestad.

- Norge blir et fattigere land om vi stadig skal kutte i kulturtilbud, musikklinja på Fosen må bestå. Den betyr veldig mye for lokalmiljøet, på Fosen har de et riikt kulturliv, veldig mye takket være skoletilbudet, mente Audestad, som holdt appell fra scenen og sang låten «Romferden».

- Har følt meg uovervinnelig

Like etterpå imponerte det 12 år gamle stortalentet Sara Ulset med sin versjon av Bob Dylans «Make You Feel My Love», mens avgangselev ved skolen Emma Stormo Andersson holdt en flammende appell som tok et hardt oppgjør med politikerne.

- Som 16-årig har jeg gått først i demonstrasjonstog for utdanningen vår og jeg har stilt opp til debatt mot politikere i radio. Jeg har sett lite av det samme engasjementet fra politikernes side, sa Andersson, som fortalte hvordan hun har grått av glede og følt seg uovervinnelig på scenen sammen med klassekameratene under skoleprosjektene.

- Nå få aldri noen andre oppleve det samme, sa hun fra scenen.

Åge og Arve

Dertter kom Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen sammen i rørende duett på «Tonen», etter at Åge alene tok «Kun en», en sang som er mer kjent i Danmark enn her hjemme.

Så vil tiden vise om politikerne vil lytte til Andreas Trongas bønn om hjelp i avslutningslåten, en mektig og storslått versjon av Beatles-klassikeren «Help».

- Jeg håper politikerne kan diskutere saken på nytt og ikke la det gå prestisje i det, sa initiativtaker Svein Strugstad.

- Saken har vakt et voldsomt engasjement, ikke bare blant kulturfolk men også fra næringslivet og samfunnet på Fosen for øvrig. Vi mener vi har en god sak, sa Strugstad, som var strålende fornøyd med publikumsoppmøte og artistenes innsats.

Sara Ulset fra Bjugn er bare 12 år gammel, men sang Dylan med originalitet og innlevelse.
Over 1000 publikummere, nesten utsolgt, fikk med seg artistgallaen fra Olavshallen.