Den danske festivalen har i år flere norske artister på plakaten. Av 166 artister totalt, er elleve av dem norske. I tillegg til Spidergawd og Broen, blir kjente artister som Kygo, Susanne Sundfør og Enslaved å se på festivalen på øya Sjælland til sommeren.

På europaturné

Spidergawd består av frontfigur Per Borten, Motorpsychos Bent Sæther (bass) og Kenneth Kapstad (trommer) i tillegg til saksofonist Rolf Martin Snustad fra blant annet Hopalong Knut.

Trondheimsrockerne slapp sitt første album i fjor vinter, som også ble nominert til spellemannpris. I februar fulgte de opp med sitt andre album. Bandet har brukt vårens første måned på en europaturné sammen med bandet Soup, og i mai står en egen Italia-turne for tur for Spidergawd. I månedsskiftet juni/juli venter Nordens største musikkfestival, Roskilde.

Fortjent «supergruppe»-stempel

Under Spidergawds konsert på hjemmebane i februar, overbeviste rockerne både publikum og Adresseavisens anmelder, som mente bandet for alvor lever opp til «supergruppe»-stemplet.

«Å stå bakerst i en godt fylt Storsal og se bandet på hjemmebane blir en opplevelse av de sjeldne. Det er tungt, høyt og svett, ja – rett og slett alt man ønsker av en rockekonsert.» Skrev anmelder Sarah Winona Sortland etter konserten på Studentersamfundet og trillet terningkast seks.

Årets forbilder

Your Headlights Are On slo av lyset i 2012, men de gamle medlemmene fikk inn friskt blod, og Broen gikk en lys fremtid i møte.

Under by:Larm stakk bandet av med publikumsprisen som Årets Forbilde og et stipend på 100 000 kroner. I juryens begrunnelse het det:

«Medlemmene av bandet, tross sin unge alder, har allerede vært med på å utvikle toneangivende band som Ósk, Snøskred, Your Headlights Are On, og den kritikerroste jazztrioen Moskus. Broen leker med sjangrer og presenterer en miks av hiphop, spoken word, surf og vestafrikansk rytmikk.»

Broen, som har bakgrunn fra Trondheim og Oslo, består av vokalist Marianna Sangita Angeletaki Røe, Anja Lauvdal (synths), Lars Ove Fossheim (gitar), Hans Hulbækmo (trommer) og Heida Karine Johannesdottir Mobeck (tuba).

Broen er det andre bandet med delvis base i Trondheim som spiller på Roskilde i sommer. Bildet er fra Trondheim Callin i januar. Foto: mari vold