MOT I BRØSTA

Med Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og Henriette Steenstrup.

Store sal, Olavshallen.

Helt utsolgt

«Mot i brøsta» er en fest av en forestilling. Få oppsetninger har den samme energien som de tre fremragende komikerne Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og Henriette Steenstrup sprer utover Olavshallen denne helgen.

Det starter med et musikalsk smell og fortsetter med menssang. Ja, du leste riktig. Og da er det ikke bare energien som spruter!

Showet er en vegg til vegg-hyllest av kvinnen, på grunn av alt og på tross av alt. Vi møter kvinnen som angrer på det meste; som kalles et vakkert menneske i en stygg kropp; som har et hull i hjertet som fylles med sjokolade og annen trøstespising når venninnene er dratt hjem; som ønsker å være det sosiale midtpunktet, en eventyrer, mesterkokk og drømmemamma; som ser på mistet besøksrett som barnefri; som lengter og søker; som er fanget i tidsklemma; som pakker inn det vonde i et skap fra Skeidar; og som lukter tiss etter å ha revna ut noen unger.

Samtidig har «Mot i brøsta» sine mer rent fjasete sider. Bettan som er på julekonsertturné 365 dager i året; unge svenske musikere som er fylt til randen med det svenske vemodet; poet Edel som har takket nei takk til Reitan på 3B og motivert Northug før Falun; og en spinnvill parodi på «Game of Thrones».

Formmessig er «Mot i brøsta» en finurlig forestilling. Den er varieté og revy i skjønn forening, der det ene innslaget ofte glir over i det andre. Lenge fløt det formidabelt godt fredag. Lattersalvene og applausen runget i Store sal. Men midt i en sketsj med Else, i det bandet skulle trykke til, skjedde det en teknisk feil, en ulyd skrek til, hvilket skjøv publikum unna. De ble rykket ut av flyten.

Dermed måtte de tre komikerne jobbe lenge og hardt for å hente publikum inn igjen, få dem med videre på ferden. Dette rammet spesielt Henriettes praktfulle Ingrid Bjørnov-parodi.

Sakte men sikkert kom publikum om bord igjen. Det endte med stående applaus.

Adresseavisen utropte «Mot i brøsta» til fjorårets morsomste humorshow. Den er fremdeles en forrykende festlig forestilling.

Fredag kveld startet den knallgodt, svingte ned mot fireren etter den tekniske feilen, før den landet trygt på femmeren. Humor er et samspill mellom scene og sal.

Vi får krysse fingrene for at de to gjenstående forestillingene i Trondheim står til seks på terningen. For det er det «Mot i brøsta» er.

Anmeldt av ANDERS HOLSTAD LILLENG