UKA har offentliggjort sin første booking. 4. oktober står den amerikanske rapperen Action Bronson på scenen i Storsalen på Samfundet.

- Han er en aktuell artist som er veldig på vei opp. Action Bronson er en god representant for hip hop-sjangeren. Vi ønsker bredde i kulturprogrammet vårt, og nå har vi sikret oss det, forteller Uke-sjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen.

Satser på bredde

The New York Times har kalt Action Bronson en av de mest spennende rapperne i New York City. 31-åringen fra Queens har samarbeidet med blant andre Mac Miller, Joey Badass og A$ap Rocky, og var i 2013 på hiphop-magasinet XXLs prestisjetunge Top 10 Freshmen-liste. Den tidligere gourmetkokken kom nylig ut med et nytt album «Mr. Wonderful».

- Han ligger på NRK P3s «Best-akkurat-nå-liste» og han kom nettopp ut med et nytt album. Han er absolutt et navn av kvalitet, og vi er glade for å få han til Uka.

Rapartisten skulle opptre under Pstereo 2014, men måtte avlyse på grunn av sykdom. Anmelder Alexander Øverås Karlsen i Adresseavisen mener Uka har gjort en strålende booking.

Ny i gamet

- Det rant tårer da han måtte avlyse konserten på Pstereo. Heldigvis fikk vi en god konsert av Shitrich som steppet inn, men jeg har lenge håpet at Pstereo skulle booke Action Bronson på nytt. At vi får ham til Uka blir strålende, sier Karlsen.

Hvilke kvaliteter har Action Bronson?

- Det jeg først og fremst tenker på er at alt han gjør høres så uanstrengt ut, han er egentlig et naturtalent av en rapper, sier Karlsen som har hørt mye på «Mr. Wonderful» etter at platen kom ut 23. mars.

- Action Bronson er en litt snedig fyr. Har startet å rappe seriøst i voksen alder, han var jo egentlig kokk, så han har en spesiell historie. Han holdt lenge på for seg selv, før han fikk kontrakt med et stort plateselskap for et par år siden, så han er rimelig ny i gamet.

Spent på rapperens rider

UKAsjefen har store forventninger til konserten.

- Action Bronson er kjent for å ha morsomme liveopptredener, så jeg er veldig spent på hva han vil overraske oss med. Jeg tror det blir veldig god stemning i Storsalen, sier Kjøstolfsen, og hun tror rapperen vil falle i smak hos UKA-publikummet.

- Jeg tror de vil synes det er kult, litt annerledes, det er ikke den brede popsjangeren vi dekker med denne bookingen. Når folk får hørt på musikken hans vil nok mange bli overrasket.

Han er jo tidligere gourmetkokk – forventer dere en spesiell rider?

- Haha, morsomt spørsmål, men så langt har vi ikke kommet enda. Vi får gi han noen norske spesialiteter.