Femåringen Callum Reid forsvant i løpet av en fest i nabolaget i 2008, først i 2013 blir liket funnet nedgravd like ved familiens hjem. DCI Maggie Reid tar opp saken hun ga opp fem år tidligere.

Hun går enda tettere på familie og naboer, og småsnuskete hemmeligheter, utroskap og intriger nøstes opp, samtidig som Reid har sine egne, parallelle utfordringer på hjemmebane.

Det er snedig mange plottmessige likheter med første sesong av tv-serien «Broadchurch». Men «The Guilty» er en annen type serie, har ikke den samme hippe auraen. Dette er en veldig konkret historie, fortalt rett frem, med solide doser hjertevarme.

Og den er fortalt godt. Det er en historie som tar utgangspunkt i en marerittsituasjon som ligger nær bevisstheten for de fleste småbarnsforeldre – og dermed er lett å identifisere seg med. Det er vanskelig å ikke kjenne på et ubehagelig sug i magen mens historien ruller fremover.

Forvent ikke innslag av splittet pine gale seriemordere. Historien i «The Guilty» er realistisk og troverdig, nært beslektet med Karin Fossums krimromaner. Det gjelder også løsningen. Dette kunne skjedd.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL