– Jeg er litt fortumlet etter å ha vært i studio i flere uker og spilt inn vårt neste album. Nå gleder jeg meg til å komme ut på veien, sier vokalist Ben Bridwell på telefon fra USA.

Men det blir ikke veldig mange konserter i år, ihvertfall ikke utenfor USA.

Ettersom bandets femte studioalbum har vært hovedfokus lenge, er ikke Bridwell sikker på turnérepertoaret. Band Of Horses ga i fjor ut et akustisk live-album, og det er ikke utenkelig at det blir en liten avdeling med akustiske arrangementer. Han er åpen for å inkludere coverversjoner av artister som J.J. Cale, Neil Young og Sade(!) som de har for vane, men er mer skeptisk til å spille noe fra albumet som planlegges utgitt i løpet av høsten. Han liker at publikum har hatt anledning til å høre låtene før de fremføres live.

Taket på tenåringsjentene

– På korte festivalsett er det ofte ønske om de mest kjente låtene fra hele karrieren, så det er ikke alltid plass til lange og sære låter. Det hender vi bare har tre kvarter til rådighet, sier Bridwell. På Pstereo får de heldigvis mer. På 70-75 blir det sikkert rom for både noen lengre og overraskende låter, i tillegg til de store publikumsfavorittene. Majestetiske «Funeral» fra deres første album er obligatorisk, ikke minst nå som den også er blitt en favoritt blant tenåringsjenter som har hørt den på tv-serien «Gossip Girl».

– Det er virkelig morsomt, vi får et løft hver gang «Funeral» eller «No One's Gonna Love You» fra vårt andre album blir plukket opp til en film eller tv-serie. Det er en lykke for et band når jenter kommer på konsertene, for da følger jo alltid gutta på. Hva det er med «Funeral» som gjør at nettopp den har så sterk appell, aner jeg ikke. Men det skulle jeg veldig gjerne visst!

Tristere enn noen gang

Band Of Horses gjennombrudd utenfor indie-sirklene kom med deres tredje album «Infinite Arms» i 2010 som karakteriseres av myk produksjon og tilgjengelig poppreg, Ifølge bandleder Sidwell var det en tilfeldighet at nettopp dette albumet ble så tilgjengelig, men det var ikke tilfeldig at oppfølgeren «Mirage Rock» ble noe helt annet. Det er deres mest gitarbaserte og rockorienterte album. Men nå svinger kanskje pendelen igjen?

– Absolutt. Vi rykker tilbake til start. Det nye albumet blir vår langsomste og tristeste, med synthesizer som dominerende instrument og stemmen min er enda høyere opp på skalaen enn før, sier Bridwell, som dermed har beskrevet drømmealbumet med Band Of Horses for undertegnede og sikkert mange andre som først og fremst liker bandet for sin melankolsk drømmende og dynamiske side. For Sidwells egen del håper vi han er typen som skriver sine mest triste låtene mens han har det som best...

Hatet familiehøytider

– Melankolien i de nye låtene avspeiler ikke min personlige psyke, nei. Jeg tror du skal lete veldig lenge etter å finne en person som har det bedre enn meg akkurat nå, sier Ben Bridwell. Band of Horses har skiftet besetning mange ganger i løpet av karrieren, med sine låter og karakteristiske vokal er Bridwell frontfiguren og den ene konstante faktoren. Men han er en annen nå enn da han skrev «Funeral» for ti år siden.

– Jeg var ung og kynisk, og hatet familiehøytider. Folk la så mye forventning, så tunge forberedelser inn i høytider som jeg selv bare så som overfladiske ritualer. Så mye styr for så lite innhold. Nå er jeg selv familiefar og er gleder meg til å gi mine barn store fellesskapsopplevelser. Ja, så fort kan det gå, sukker Bridwell fornøyd.

Festivalnavnene på Marinen

Band Of Horses avslutter årets Pstereo-festival lørdag 22. august. Fredagens hovedartist er Susanne Sundfør.

I tillegg er følgende artister bekreftet til festivalen: Opeth (SE), Yelawolf (US), La Roux (UK), Aurora, Cymbals Eat Guitars (US), Døden, Emilie Nicolas, Hvitmalt Gjerde, Ida Jenshus, Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine (US), Matoma, Slutface, SOAK (IE), Spidergawd, Team Me og The Districts (US).