Vania Schlogel i Jay Zs selskap Roc Nation, som har hatt ansvaret for overtagelsen av Wimp og Tidals svenske eierselskap Aspiro, introduserte dem som «eierne av Tidal» – i en pressekonferanse i New York som ligger ute på nett.

Deretter kom – én etter én – Alicia Keys, Win Butler og Regine fra Arcade Fire, Beyoncé, Calvin Harris og Chris Martin – begge på skjerm, Daft Punk-herrene, Jack White, Jason Aldean, J. Cole, Jay Z selv, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna og Usher og stilte seg opp side om side.

– Dette føles som en eksamensavslutning, sa Alicia Keys, som førte ordet på vegne av eiergruppen. Hun mente at de var med på å skrive musikkhistorie: At dette ikke bare handlet om kommers og teknologi, men også om å «bevare musikken».

Keys beskrev ifølge Forbes den nye tjenesten som «den første artisteide, globale musikk- og entertainmentplattformen noensinne», før hun på nye kalte frem en og en artist – denne gangen for å undertegne et dokument.

– Eie oljen

I en video som ble vist, snakker artistene ut om hvorfor de er med. Kanye West kaller det å «eie oljen vår», Calvin Harris roser lydkvaliteten, Daft Punk kalte eiergruppen for «the Avengers of Music», mens Jay Z uttalte om musikkbransjen:

– Idag skriver de historien for oss. Vi må skrive vår egen historie.

At så mange, og ulike artister, kunne samles i ett rom tar Jay Z som et bevis på at «spillereglene er forandret for alltid».

Tidal er tilgjengelig i 31 land, og lanseres snart i seks nye. Hittil er man ifølge en pressemelding oppe i 25 millioner sanger, i tillegg til 75 000 musikkvideoer og annet innhold inklusive artistintervjuer – og med to ulikt prisede lydkvalitetsvalg.

Norske brukere

Norske Wimp-brukere vil kunne fortsette å bruke tjenesten som før, heter det i en presseuttalelse fra det norske selskapet.

Senere denne uka vil Wimp-kunder også kunne bruke sitt brukernavn og passord til å logge inn i Tidal. Registrering av nye kunder vil da også bli på Tidal, heter det i en pressemelding fra den norske tjenesten som nå altså har en rad nye celebritetseiere.

Litt av et eierlag: Her er (f.v.) Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Dead Mouse, Kanye West, Jay Z, Jason Aldean, Jack White, Daft Punk, Beyonce and Win Butler på slippmarkeringen av Tidal i New York mandag kveld. Foto: Kevin Mazur/Getty Images For Roc Nation/Wimp, NTB Tema
Alicia Keys førte ordet på vegne av artisteierne av Tidal, under den strømmete pressekonferansen fra New York mandag. Foto: NTB Tema