Irske Sinead O’Connor har vært i rampelyset jevnlig gjennom tre tiår og har gitt ut en rekke album. I sommer står artisten på scenen i Borggården under Olavsfestdagene.

Olavsfestdagene trekker frem kombinasjonen av sårhet og aggresjon og mener nettopp dette er styrken i 48-åringens kunst.

O'Connor har en turbulent og kontroversiell artistkarriere bak seg, og har blant annet vært medlem i en rekke religiøse sekter. I 1999 ble hun ordinert til prest.

- Det å bli prest var egentlig bare et uttrykk for sivil ulydighet. Men jeg synes jeg fortjener å være prest, og helt ærlig, mer enn mange av dem som er det. Jeg har faktisk en tro og respekt for Den Hellige Ånd. Det er ikke dermed sagt at jeg er en god person, for det er jeg ikke, har hun uttalt.

«Take me to church I've done so many bad things that it hurts», synger hun på den første singelen fra sitt nyeste album, det tiende i rekken, «I'm not bossy I'm the boss». Et album inspirert av Chicago-blues med låter som hun omtaler som «bare et album med kjærlighetssanger».

«La det ikke være noen tvil -– det er et råskinn som kommer til Borggården denne kvelden!», skriver Olavsfestdagenes kommunikasjonsansvarlig, Therese Høstad, i en pressemelding.