Våren 2015 er breddfull av spennende seriepremierer på strømmetjenestene. Her er en oversikt over filmer og serier som får premiere på Netflix og HBO Nordic de kommende ukene.

12 Monkeys (HBO Nordic)

Premiere 1. mai

Basert på Terry Gilliams ( Monty Python)  film fra 1995 med samme navn som hadde Brad Pitt og Bruce Willis i hovedrollene.  Cole er en mann fra en post-apokalyptisk fremtid som må benytte seg av farlige metoder for å reise fra år 2043 til vår tid. Han er ansvarlig for å finne og eliminere årsaken til en dødelig epedemi som en dag vil utslette menneskeheten. Cole er en mann fra en post-apokalyptisk fremtid som må benytte seg av farlige metoder for å reise fra år 2043 til vår tid. Han er ansvarlig for å finne og eliminere årsaken til en dødelig epedemi som en dag vil utslette menneskeheten.

12 Monkeys har fått gode kritikker fra amerikanske film -og TV-kritikere og har stått på ønskelisten til norske TV-tittere helt siden den amerikanske premieren.

Penny Dreadful (HBO Nordic)

Sesong 2 - Premiere 4. mai

Fjoråret bød på en overraskelse for kjennere av alt som smaker av steampunk. Penny Dreadfull tok for seg av den litterære arven fra 1800-talls forfattere som Mary Shelley, Bram Stoker og Oscar Wilde. En serie i skjæringspunktet mellom det overnaturlige, det gotiske og det virkelige. Sterke rolleprestasjoner av Eva Langoria og Timothy Dalton. Hvor ellers kan du se en TV-serie som har figurer som Doran Gray, Abraham Van Helsing, Mina Harker og Victor von Frankenstein som sentrale karakterer?

Bessie ( HBO Nordic)

Film - Premiere 17. mai

På nasjonaldagen vår blir det premiere med Queen Latifah i rollen som Bessie Smith. Smith har en særstillin i den amerikanske musikkhistorien og blir gjerne kalt «The Empress of Blues».

Peaky Blinders ( Netflix)

Sesong 1 - Premiere 17. april

Britisk serie om gangster-banden Peaky Blinders som opererte i Birmingham, England i årene etter første verdenskrig. Serien teller kun seks episoder i første sesong.

Orphan Black ( Netflix)

Sesong 3 - Premiere 19. april

Publikumsfavoritten Orphan Black er tilbake med sin tredje sesong.

Edge of Tomorrow ( Netflix)

Film - Premiere 19. april

Rykende fersk kinofilm med Tom Cruise i hovedrollen. Likte du den skrudde plot-tvisten i Interstellar så kommer du til å elske Edge of Tomorros. En film som er langt mørkere og mer krevende enn de fleste filmer med Cruise i hovedrollen. Hard sci-fi for fansen.

The Core ( Netflix)

Film - Premiere 21. april

Klassisk katastrofefilm fra 2003 med Aaron Echart og Hilary Swank. En gruppe vitenskapsmenn må drille seg ned til jordas kjerne for sette i gang en kjernefysisk eksplosjon får å få i gang jordas rotasjon.

Lilyhammer ( Netflix)

Sesong 3 - Premiere 28. april.

Denne trenger vel neppe noen introduksjon. Den norsk-amerikanske mega-suksessen med Steven van Zandt i hovedrollen som den amerikanske gangsteren på rømmen i Lillehammer.

Chef's Table ( Netflix)

Sesong 1 - Premiere 26. april

Dokumentarserien Chef´s table lar deg få et innblikk i både livet og kjøkkenet til seks av verdens beste kokker. Kokkene du blir kjent med i serien er Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italy), Dan Barber (Blue Hill Restaurant ved Stone Barns og i New York City, USA), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur i Buenos Aires, Argentina), Niki Nakayama (N/Naka Restaurant i Los Angeles, CA, USA), Ben Shewry (Attica Restaurant i Melbourne, Australia) og Magnus Nilsson (Fäviken i Järpen , Sverige).

Grace and Frankie ( Netflix)

Sesong 1 - Premiere 8. mai

I Grace and Frankie møter vi Jane Fonda i rollen som Grace og Lily Tomlin i rollen som Frankie. Livene deres blir snudd på hodet da ektemennene deres avslører at de er homofile, og deretter forlater konene – til fordel for hverandre. De to kvinnene danner en allianse som sparring-partnere og medsammensvorne, mens de forsøker å redefinere begrepet «familie». Det er duket for tårer, latter og plenty av opp- og nedturer underveis.

Orange is the new black ( Netflix)

Sesong 3 - Premiere 12. juni

Piper, Red, Crazy Eyes, Taystee, Poussey, Sophia, Daya, Gloria, Big Boo, Pennsatucky.... trenger vi si mer?