Teatret søker også to gutter i alderen 7–13 år som kan dele på rollen som Fritz i årets juleforestilling.

– Vi søker etter to jenter og to gutter som kan dele på rollene som Marie og Fritz i 2015-versjonen av stykket, sier skuespiller Mads Bones som har skrevet manus til den populære familieforestillingen.

– Toppidrett

Forestillingen hadde urpremiere i 2013 og får nypremiere 6. november på Hovedscenen. Allerede nå er Bones, Kyrre Havdal, Matilde Holdhus og Olve Løseth – som også står bak «Nøtteknekkeren» – i ferd med å skrive på årets versjon.

Mads Bones sier teatret søker en slags moderne Annie til hovedrollen som den kløktige heltinnen Marie.

– For tiden etterlyses det flere kvinner i hovedroller både på tv-skjermen og scenen, og vårt stykke handler akkurat om en kløktig, ung, kvinnelig heltinne, sier Bones.

– Vi har ikke dannet oss noe bilde av hvordan hun skal se ut, men det er en stor oppgave som krever både sangstemme, skuespillertalent og som er hardtarbeidende med høy konsentrasjon. Marie er med i alle scenene og to og en halv time hver kveld er for toppidrett å regne. Vår heltinne skal tross alt være den som redder jula fra en rotteinvasjon. Men teatererfaring er ikke noe krav.

Snusfornuftig

Fritz er stykkets sjarmbombe, og teatret leter etter to gutter som kan spille den snusfornuftige, sjarmerende og varme gutten.

– Varme er i det hele tatt stikkordet for dette stykket, og vi leter etter hjertevarme kids med sjarm og utstråling.

Noe for deg? Da kan du melde seg på audition på teatrets hjemmeside www.trondelag-teater.no. Audition er 9. og 10. mai på teatret.