- Husker dere i fjor da russen putta vodka på slushmaskinen, spør en av lærerne i årets russerevy på Charlottenlund.

Det må være lov å tro at apparatet er skjenket med kreativitet også.

For årets russerevy på Charlottenlund er et overflødighetshorn av sprø påfunn, gode vitser og spilleglede.

Rammehistorien er deilig tøysete. En brautende sersjant har samlet en tropp håpefulle tiendeklassinger som ønsker å begynne på skolen. De skal gjennomgå en rekke tester for å se om de virkelig er chamateriale.

De må gjette studieretninger ut fra bilder, lage en perfekt Cha Spesial (mikrobølgeovnvarmet osteloff med ost, skinke, grillkrydder og sprø løk) og møte generalen (læmp en upakka snus opp i underleppa).

Og dette er bare en brøkdel av revyens mange innslag og innfall.

Vi får renholdspersonalet som lever ut drømmer om 50 nyanser av grått; terrorsjef som lover mindre terror og mer ufrivillig underholdning; anonyme førsteklassinger som er redde for russen og kantina; Nils Arne får besøk av Hellstrøm; fyllevås i Åre; Greaseromanse mellom Cha og Tiller; nakenhet og mye, mye mer.

I starten virker det som at russen glemmer den røde tråden de legger ut. Så begynner callbackene å komme. Karakterer vender tilbake, poenger gjentas, trådene samles.

Alt er gjort i passelig dose. Blødmene holdes på et minimum. Det er sex og fyll, men det renner aldri over. La gå at ikke alle vitsene er dem aller beste russen kunne ha kvernet ut, at punchlinene ikke alltid smeller. For energien spruter heftigere enn ristet sjampanje, sceneskiftene skjer effektivt og elegant, og skuespillerne spiller ut sine komiske poenger som om det skulle være et sekstimersfag på skolen.

Ble lærere og elever parodiert?

Ja, det ble de. Burde denne revyen også vært stoppet? Så absolutt ikke.

For charussen har komisk teft, timing og tempo, men viktigst av alt: Humoren er produsert og levert med hjertet.

-R ussetid, så sjukt det skal bli, synger de før pause.

Dårlige nyheter, charussen: Det skal mye til for at dere klarer å overgå det her.

Bravo!

Sersjanten i Chabataljonen. Foto: Anders Holstad Lilleng
På tur til Åre. Foto: Anders Holstad Lilleng