Unger skal visst ikke ha tilgang på nettbrett, men det forhindrer ikke at de får tak i dem likevel. I hvert fall de som har foreldre som tror advarslene kommer fra den samme typen folk som en gang advarte mot farene ved tegneserier, Kojak og fluortabletter.

Småbarnsforeldre ender gjerne opp med iPaden full av spill av heller blandet kvalitet. Nei, det er ikke sant. Det aller meste er elendighet.

Men godbitene finnes. Her får du noen av dem.

Elleville Elfrid: Sykkeltyven

(Ravn Studio/Kool Production)

iOS

Terningkast: 5

Elleville Elfrid er egentlig en barnebok på brett, men du får også med noen puslespill, fargelegging og memory. Historien er nok spennende for unger på rundt fire eller fem, og både stemmene og tegningene er klare og sterke. Varer det lenge etter at du har lest gjennom eventyret? Kanskje ikke. Er det verdt 42 kroner? Absolutt.

Vennebyen: Koptus på oppdrag

(Ravn Studio/CreaCon)

iOS

Terningkast: 4

Vennebyen er en hyggelig serie som heldigvis har fått et eget spill. Redningshelikopteret Koptus skal ut på oppdrag. Pilot og redningsmann er Apa, som er verdens eneste politiapekatt, uansett hva fulle folk på byen måtte si. Enkle kontroller og finfin grafikk til noen få kroner. Litt ensformig blir det i lengden, men ideelt for den som ønsker å være en helt som slukker branner og redder dagen.

Animal Captain

(Italic)

iOS

Terningkast: 5

Treåringen i huset finner frem dette spillet selv. Kapteinen skal frakte dyr over sjøen,og da må dyrene ha lugar. Løven kan ikke bo sammen med sebraen, isbjørnen og måken kan ikke dele tannbørste heller, i hvert fall ikke lenge, og nesten ingen kan bo sammen med slangen. På veien finner du flere dyr og kanskje treffer du en hval på veien. Dette er ordentlig hyggelig for barn som liker dyr. Og det gjør da nesten alle?

Minimo Town

(Minimo)

iOS/Android

Terningkast: 4

Minimo Town er for litt større barn som helst skal ha lært å lese litt først. Her kan du bygge en by og samtidig lære engelsk. Innimellom kommer monstre og forkludrer. Spillet er litt knotete til å begynne med, men straks ungene, og du selv, finner ut av kontrollene, går det å lære språk helt av seg selv. Morsomt, men litt gjentagende. Irriterende feil i den norske oversettelsen, men ikke verre enn at du kan ta en kikk.

Squish Mikkes Klubbhus

(Disney)

iOs

Terningkast: 4

I klubbhuset til Mikke Mus er det mye rart, og dette er en av de tingene. Kunstig leire på nettbrettet gir mulighet for å dra i nesa på Mikke og lage ekstra lange bein på Langbein. Så kan du gi dem rare hatter og barter og dette er ordentlig moro for de minste. Kjøp like gjerne alle leireformene for under en 50-lapp.