«Kalvø - ein time av livet ditt du aldri får tilbake» er komikerveteranens debut som soloartist.

Showet gikk for fulle hus på Det Norske Teateret i Oslo i høst, og er så langt sett av over 20 000.

- Egen humordivisjon

Både Aftenposten og VG ga terningkast fem.

Aftenposten skriver at han stiller i en helt egen humordivisjon og kaller showet suverent. VG kaller Kalvø «grenseløs og perfid» og skriver at dette er «en forestilling å få med seg».

«Vel anvendt tid», mener Dagbladet.

Gravalvor

Anmelderne var også imponerte over måten han tok publikum med inn i sin personlige opplevelse rundt sin unge kones sykdom og død - med intellekt, hjerte og humor.

VGs anmelder skrev at han aldri før er blitt så satt ut på en komiforestilling: «Det kreves hjertelag, og det er Are Kalvøs «hemmelighet» som komiker. Ikke en gang den ironiske rustningen kan kjøle ned varmen som pulserer under».

Tannpuss i 3,5 år

I showet dykker Kalvø også ned i Statistisk Sentralbyrås Tidsbrukundersøking fra 2012. Blant annet finner han ut at vi bruker tre og et halvt år på å pusse tennene og stelle oss. At vi sover gjennomsnittlig 27 år. Og at vi ser på tv og er på nett i ti år.

Det er Erik Ulfby som har regien på showet. Kalvø har også med seg et lite husband bestående av Ståle Sletner og Ole Marius Melhuus.

I tillegg til komiker er Kalvø kjent som forfatter og satiriker. Mellom 1993 og 2009 var han sammen med Espen Beranek Holm programleder for det ukentlige satireprogrammet «Hallo i uken» på NRK P2.

Showet vil gå i Olavshallens lille sal 2. og 3. oktober. Billettene er allerede lagt ut for salg.