- Herregud, det er gøy. Jeg er helt satt ut. Dette er stort, sier Mariell Jonstad Køste. Lørdag kveld ble hun kåret til årets nykommer under Humorfest 2015 i Bergen.

Humorfestivalen kårer Norges beste komikere, og Køste konkurrerte med 13 andre i klassen årets nykommer.

Se mer fra Mariell Køste her

Misfornøyd

- Jeg var så misfornøyd da jeg gikk av scenen, fordi jeg var sikker på at løpet var kjørt. Jeg sendte melding til bestevenninnen min og sa at nå orker jeg ikke mer stand up, nå gir jeg meg. Jeg fikk ikke den responsen jeg ville ha blant publikum, sier Køste.

Men juryen var begeistret for komikeren fra Trondheim, og sendte henne til topps i konkurransen.

- Jeg fikk høre fra juryen etterpå at jeg var den de flirte av. Vet du, Marit Voldsæter, en av mine store forbilder, satt i juryen. Det er så artig å tenke på at hun syntes jeg var best, sier Køste.

Shopping og kremering

Teksten hun fremførte har hun skrevet selv og testet ut på andre i forkant. Der er hun innom både utelivet i Trondheim, venninner som plutselig blir gravide og inviterer til babyshower, shopping og kremering.

Seieren gir henne billett til et internasjonalt stand up-show i Edinburgh i august. Da må hun være morsom på engelsk.

- Det har jeg ikke prøvd før, men det tror jeg skal gå bra. Det er så mange i stand up-miljøet i Trondheim  som jeg kan få hjelp fra.

Mistet flyet

- Hva betyr en sånn seier for deg?

- Det betyr mye. Jeg har stått på og stått på, og dette viser at det er mulig, bare en ikke gir opp. Og så er det veldig fint å kunne si at jeg har vunnet en pris for å være artig, sier Køste som feiret prisen til langt på natt. Dermed forsov hun seg, og mistet flyet hjem til Trondheim.

- Men da tenkte jeg, det har ikke noe å si. Jeg vant jo!

- Da du var 11 år sendte du et spørsmål til spalten Spør Adressa, hvor du lurte på hvor mange skoler du måtte ha for å få jobb på Slottet. Drømmer du fortsatt om å kunne jobbe som husassistent på Slottet?

- Å herregud, i dag kan jeg flire av det. Jeg sendte en god del brev til Slottet, og fikk flere tilbake. Jeg fikk også møte Mette-Marit. Men i dag har jeg ikke noe med kongefamilien å gjøre, smiler hun.

- Er stand up noe du kan leve av?

- Jeg har aldri hatt fokus på at dette skal jeg tjene penger på. Jeg har en jobb ved siden av, jeg jobber i en kiosk på City Syd. Men jeg har veldig lyst til å jobbe med humor. Jeg vet ikke om det blir stand up, men det er en veldig fin måte å komme seg inn i ulike humorområder på, sier Køste.