- Livet har nå fått fasong, vi føler oss sveisen og fjong. Svever i lykkerus, rundt i et kremmerhus, under en rosa ballong, uttaler bandet i følge en pressemelding fra Bendiksen-prisen. Bandet siterer med det en del av teksten til «Spiral», som bransjepioneren Arne Bendiksen fremførte som det norske bidraget i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1964.

Så får Spidergawd håpe det går bedre med dem i Bendiksenprisen enn det gjorde med «Spiral» i den internasjonale finalen for 51 år siden.

På Europa-turné

De har ihvertfall nok bruk for prispengene på 100. 000 kroner. Spidergawd vil være på europaturné når prisen deles ut 27. mai - men de skriver i pressemelding at turnering i Europa er en utgifstpost for bandet, og at prisbeløpet vil kunne finansiere en hel turné for bandet ute i den store verden. Spidergawd understreker at de er dypt beæret bare over å ha blitt nominert, men at de samtidig krysser armer, fingre og tær for at juryen til slutt velger dem som årets vinnere. Spidergawd består foruten gitarist og vokalist Per Borten av Bent Sæther og Kenneth Kapstad fra Motorpsycho og Rolf Martin Snustad fra Hopalong Knut. De ga i januar ut sitt andre album Spidergawd II.

Konkurrer mot Ine Hoem

Konkurransen om årets pris må kunne kalles hard. Bergens-artisten Aurora som for tiden aktuell med sin debut-EP. Cashmere Cat er produsent-aliaset til den unge norske produsenten Magnus August Høiberg, som er blitt en internasjonal stjerne som DJ og produsent, Ine Hoem ga ut debutalbumet «Angerville» tidligere i år , der hun blander elektronika og indiepop. Hoem er uteksaminert fra jazzlinja i Trondheim og har blant annet bakgrunn fra bandet Pelbo og OnklP & De Fjerne Slektningene har i løpet av det siste år blitt et folkekjært fenomen i grenselandetmellom rap og rock.

Jenshus og Higasakite har vunnet før

- De fem nominerte er alle svært verdige kandidater til årets Bendiksenpris. Det kom inn mange forslag og kvaliteten har vært høyere enn tidligere så styret har hatt en vanskelig jobb med å plukke ut de nominerte artistene, sier GramArts styreleder Arne Hurlen. –Vi har vurdert karrierer, opptredener og utgivelser, og landet på fem artister som alle har «det lille ekstra» og som viser bredden og kvaliteten i norsk musikk, sier Hurlen. Det er styret i GramArt som utgjør juryen for Bendiksenprisen som i år deles ut for sjette gang.

Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013) og Highasakite (2014) er de tidligere vinnerne av Bendiksenprisen.