Egon Holstad, musikksjef i avisa Nordlys, har skrevet en krass kommentar med tittelen «Fanget i egen idioti». Her argumenterer han for at «Rockheim Hall of Fame» bør avvikles. Dette fordi Michael Krohn og hans Raga Rockers ikke har fått plass.

Det har derimot artister som Inger Lise Rypdal og Jan Eggum.

– Enten må «Rockheim Hall of Fame» legges ned, eller så må Rockheim si at dette ikke har noe med rock å gjøre, sier Holstad til adressa.no.

I kommentaren sin sier han det på denne måten: «At Michael Krohn ikke er innlemmet i denne «klubben» er like meningsløst som at Argentina hadde opprettet en «Fotball Hall of Fame» og utelatt både Maradona og Messi».

Rocke-parodi

– Det hele har blitt en parodi på noe som har mindre og mindre med rock å gjøre, sier Holstad som viser til at Krohn er nominert to ganger. Én gang som medlem i punkbandet Kjøtt og én gang under navnet Raga Rockers. Likevel er han ennå ikke med.

– Når Rockheim først valgte å begynne med dette i 2011, så skulle de innlemmet de 20 største innen rock med én gang. Men isteden har de viklet seg inn i noe nominasjonsgreier som ingen forstår. I år var Raga Rockers nominert, men de ble ikke funnet verdig. Det ble derimot Inger Lise Rypdal. Da kan man virkelig spørre seg hva de har i tobakken på jurymøtene. En rasjonell forklaring eksisterer i hvert fall ikke, mener Holstad.

Raga Rockers er velkomne

Det er derimot ikke direktør ved Rockheim, Sissel Guttormsen, enig i.

– Holstad må få ha sine meninger, men jeg er veldig uenig med ham. Dette må jeg forklare til det kjedsommelige, men altså: Rockheim er et senter for populærmusikk, ikke bare for rock. Det heter Rockheim, men det er en hale på navnet også: Museet for populærmusikk. Det samme gjelder for statuettene for «Hall of Fame». Her heter det at vi skal «hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse», sier Guttormsen.

– Så du syns Inger Lise Rypdal passer inn her?

– Jeg har ikke noen problemer med noen av de artistene som er med i «Hall of Fame», og det er en svært demokratisk og grundig juryprosess som ligger bak.

– Hva syns du om at Krohn og Raga Rockers ikke er med?

– De er veldig velkomne, og har også vært nominert. Jeg tror de blir med etter hvert, husk at vi har holdt på med dette i bare fem år, sier Guttormsen.