På scenen blir det blant annet mulighet for å oppleve Samsaya, Lars Saabye Christensen, Trondheimssolistene, Rasmus Rode og Verdens beste band.

- Vi inviterer alle til en gratis åpningsfest. Totalt vil det være musikk og innslag på ni ulike scener i og utenfor huset, sa kultursjef i Stjørdal Jarle Førde da han offentliggjorde åpningsprogrammet.

100 dager igjen

Det skjer 100 dager før den storstilte markeringen. Kronprins Haakon vil stå for den formelle åpningen av Kimen, som kulturhuset huset heter, 21. august.

- Vi kommer til å åpne hele huset og bygger en stor utendørsscene. Bare på plassen foran huset er det plass til 4000. Vi håper på at så mange som 10 000 besøker oss denne dagen, sier Førde.

Kjente navn

I tillegg til de tidligere nevnte artistene vil også pianisten Leif Ove Andsnes, gitarist Frode Alnes og Luftforsvarets musikkorps medvirke. Komiker Åsleik Engmark skal være konferansier for deler av åpningsshowet i storsalen.

- I kirken skal en amerikansk gospelartist, Tricia Boutté, opptre sammen med et orkester jeg kjenner godt, Ytre Suløens jass-ensemble, forteller Førde, som selv var med på å starte det kjente jazzorkesteret.

Revy og opera

- Stjørdal er spesielt godt kjent for revymiljøet og operamiljøet. De og dansemiljøet skal vi selvsagt også vise frem. Det blir blant annet spesialskrevne revynummer til åpningen, forteller Førde.

Huset rommer foruten kirke, flere ulike konsert og kultursaler også ungdomshus, kino, rom for kulturskole og Stjørdals nye bibliotek. I forbindelse med åpningen blir det også konsert i biblioteket.

- Der vil Lars Saabye Christensen spille sammen med bandet sitt, Norsk Utflukt, sier Førde.

Fyrverkeri og kakafoni

Den offentlige delen av åpningsarrangementet avsluttes klokken 22.00 med et festfyrverkeri. I forbindelse med dette skal det også fremføres spesialskrevet musikk som kultursjefen omtaler som "et tonesatt fyrverkeri".

Han forteller også om en åpningsfanfare med blåsere både på plassen foran huset, på taket av  kjøpesenteret Torgkvartalet, ytterligere et bygg i nærheten og på en balkong på selve kulturhuset.

- Det kommer musikere fra hele distrikt. Nå ringer stadig folk meg og spør om å få være med på dette, sier Førde.