Elektronika- og hiphop-festivalen Leutenfest ble arrangert for første gang på senvinteren i fjor, da i lokalene til Brukbar & SUPA og Byscenen. Siden har Brukbar flyttet til Nedre Elvehavn, og festivalen har lett etter nytt tilholdssted.

– Vi mener vi har funnet et passende sted, et sted som blir helt nytt som festivaliområde i Trondheim, men vil ikke gå ut med dette riktig ennå, sier prosjektleder for Leutenfest, Robert L. Jomisko.

Bakgårdsfest midt i byen

Leutenfest er formelt et satelittarrangement tilknyttet «idéfabrikken» og arrangøren Trondheim Elektroverksted. Allerede i sitt første år ble den kåret til «årets arrangement» under Trondheimsprisen i regi av Natt&Dag.

– Tanken er å ha minst ett Leutenfest-arrangement i året, men i år blir det to, sier Jomisko. For å korte ned ventetiden arrangerer de nemlig «block party» 6. juni, en nabolags-/bakgårdsfest i tilknytning til innovasjonsplattformen DIGS' lokaler i Olav Tryggvasons gate 30.

– Det blir åpent og gratis på dagtid, med DJ-maraton, barbeque og tacofest. Konsertene på kveldstid krever billett, mens vi etter kl 23 trekker inn i DIGS-lokalene, forteller Jomisko.

Ett år før resten

Han lover at de kunstneriske ambisjonene for bakgårdsfesten er de samme som for «moderfestivalen».

– Ambisjonen er å vise fram lokale talenter samt internasjonale navn innen hiphop og elektronisk musikk - samtidig ønsker vi å være tidlig ute, og hente artister et år eller to før de bookes av det store festivalene, sier Jomisko.

– Vi er spesielt stolte over å presentere Lapalux, kalt «The Barry White of electronica», fra Flying Lotus' label. Han kommer til og med en dag tidligere for å sjekke ut hva vi holder på med i Trondheim. Dessuten gleder jeg meg veldig til å høre Megatronic, en helt fersk svensk-britisk duo som spiller elektrobasert r&b. Jeg tror de blir kveldens største overraskelse, mener han.

Blant de andre navnene som opptrer lørdag 6. juni, finner vi DMX Crew (UK), samt norske Proviant Audio, CHMMR, DJ Svani, Erlend Smithee/Oppkast Ala Kart, Harald Kindseth og Bakklandet Dubcore.

Les komplett program hos Trondheim Elektroverksted .

Ny festival til høsten

Bakgården vil ha plass til rundt 300 publikummere. Under fjorårets Leutenfest var rundt 1200 innom festivalen.

– I fjor gikk det mye bedre enn forventet, vi setter veldig stor pris på alle de fine tilbakemeldingene vi fikk. Men vi har lyst til å finne et sted som ikke er brukt til festival tidligere, slik at vi kan gi folk en unik musikkopplevelse, mener Jomisko, som røper at området de har i sikte vil ta rundt 1500 publikummere.

Om alt går etter planen, vil tidenes andre komplette Leutenfest gå av stabelen i løpet av høsten 2015.

Mer Leutenfest: Gode erfaringer fra jomfruåret gjør at Leutenfest-arrangørene planlegger festival også i år - men på nytt sted og med «block party» 6. juni som aperitiff. Her festivalstyret (f.v.) Andrew Anfinnsen, Stephen Ørmen Johnsen, Aleksander Schei og Robert L. Jomisko avbildet før fjorårets festival. Siden da er også Sunniva Hyllseth innlemmet i styret. Foto: VEGARD EGGEN