Det skjer under årets Olsokdager på Stiklestad. Aaebrot har tidligere gått gjennom ikke mindre enn 200 år norsk historie på like mange minutter i beste sendetid på NRK. Nå er han altså klar for å gi jernet på det historiske slagstedet.

- Det tror jeg blir både morsomt og lærerikt, sier direktør Turid Hofstad ved det nasjonale kultursenteret.

Størst oppmøte

Aarebrot er også den professoren på Universitetet i Bergen som har størst oppmøte på forelesningene sine, og den eneste statsviteren i Norge med yrkesskade.

- Det er helt utrolig at han kan snakke seg gjennom et så langt historisk spenn og samtidig ha skikkelig substans og formidlingsevne, sier Hofstad.

Fyldig olsokprogram

I går ble hele programmet for årets Olsokdager på Stiklestad presentert. Det er bare 15 år til tusenårsjubileet i 2030, og nå starter oppkjøringen.

- Det er ikke lenge til tusenårsjubileet og vi er allerede godt i gang på veien dit, sier Hofstad.

Kronprinsparet vil sette sitt tydelige preg på årets festival. Kronprinsen er årets Olsokprofil og vil holde et eget foredrag i borggården. I tillegg holder han åpningstalen på premieren til årets «Spelet om Heilag Olav».

- Årets tema for Olsokdagene er "møte" på alle plan, og kronprinsen er en av dem som tydeligst representerer begrepet møte. Med ulike foredrag, samtaleprogram, konserter og fortellinger utvider vi begrepet møte til å gjelde kulturmøter, religionsmøter, kirke, samfunn og folk.

Kjente navn

Ellers kommer blant andre Thorvald Stoltenberg, Sven Mollekleiv, biskop Tor Singsaas, Gudmund Hernes, Hildegunn Eggen, C.C. Cowboys, Rasmus Rohde og verdens beste band og mange fler til å sette sitt preg på årets Olsokdager 22.–29. juli.