Mytting er for mange kjent som forfatteren bak den noe overraskende boksuksessen «Hel ved». Nå opplever han også stor suksess med sin skjønnlitterære utgivelse «Svøm med dem som drukner» – som nå skal bli TV-serie.

For et internasjonalt marked

Det er Tyldums amerikanske produksjonsselskap Norse Code som har sikret seg opsjon på romanen, og intensjonen er å lage en TV-serie for intet mindre enn et internasjonalt marked, melder Gyldendal.

– Det har skjedd veldig mye fint med bøkene mine de siste årene, men Mortens planer er noe av det aller mest spennende, sier Lars Mytting, og legger til:

– En stor historieforteller

– Vi har hatt veldig interessante diskusjoner om filmatiseringen allerede. Han er en stor historieforteller, en tvers gjennom dedikert filmskaper som brenner for det han gjør.

«Svøm med dem som drukner» kan skilte med å ha ligget 26 uker på bestselgerlisten. Mytting kunne også sette Bokhandlerprisen på peishylla for innsatsen med boken som nå har et opplag på 100.000.

Romanen har også fått lesere utaskjærs: Den utkommer i Danmark denne uken, og vil senere komme i Tyskland, Sverige, Nederland og Frankrike.