- Dette var helt fantastisk. En uvirkelig følelse, sa Kjetil Mørland til NRK rett etter at resultatet var klart.

Totalt 17 land kjempet om om ti plasser i lørdagens finale i Wien i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix torsdag kveld.

Kjetil Mørland & Debrah Scarlett fikk jublende applaus da de fremførte låten «A Monster Like Me».

Det europeiske publikummet satte tydeligvis pris på den smektende balladen - og sendte duoen videre til finalen.

- Et uvirkelig øyeblikk

- Det var helt fantastisk å stå på den scenen. Det var et uvirkelig øyeblikk. Så mye kjærlighet og glede. Jeg er full av lykkerus akkurat nå, fortalte Debrah Scarlett.

Stian Malme, NRKs delegasjonsleder, har tro på den norske duoen i finalen.

- Vi er overlykkelige nå, man vet aldri hvordan det skal gå i Eurovision. Dette nummeret med Mørland & Debrah Scarlett i spissen har alle forutsetninger til å gå helt til topps i finalen på lørdag, sier Malme.

Omtalt som «dark horse»

- De kjente ikke hverandre før konkurransen, er ikke det søtt? sa programlederne før de introduserte duoen.

- Dette er en sang som har fått mannfolk til å grine, så nå er det bare å tråkke til, sa NRKs programleder før de to entret scenen.

Duoen fikk overveldende mottakelse fra publikum også under generalprøven, og ble i etterkant omtalt som en «dark horse» i kampen om å vinne konkurransen.

Fant sangformen

Låtskriver Mørland innrømmet etter den siste generalprøven torsdag ettermiddag at han har slitt med sangformen, for han har vært plaget av forkjølelse i lang tid før avreise til Wien.

- Jeg var ikke helt hundre i går. Jeg har vært litt anspent i halsen, men nå er det veldig bra, sa han, og fremførelsen hadde han ingen problemer med.

Norges framføring var litt mindre prangende når det gjelder lys og effekter enn mange andre Eurovision-bidrag, men de norske artistene har satset på å vinne TV-seernes stemme ved å kikke i kameraet og ha mange nærbilder.

Sverige også videre

Svenske Måns Zelmerlöw leverte en imponerende framføring av «Heroes», med et medfølgende animasjonsshow på skjermen bak på scenen. Mens islandske Maria Ólafs fremførte poplåten «Unbroken».

28 år gamle Zelmerlöw, som har vært med to ganger tidligere, gikk videre. Like bra gikk det ikke med Island som måtte reise hjem.

I tirsdagens semifinale ble både Danmark og Finland slått ut.

De andre som gikk videre torsdag, var Litauen, Polen, Slovenia, Montenegro, Kypros, Aserbajdsjan, Latvia og Israel.

Bettingselskapene tror Sverige vinner

De ti landene som gikk videre fra første semifinale, var Albania, Armenia, Russland, Romania, Ungarn, Hellas, Estland, Georgia, Serbia og Belgia.

Bettingselskapene har størst tro på at Sverige vil vinne finalen, fulgt av Italia og Russland. Norge ender på en sjuendeplass, skal vi tro byråene.

Det europeiske publikummet satte tydeligvis pris på den smektende balladen - og sendte duoen videre til finalen. Foto: NTB Scanpix