Fjerdeplass i 2013, åttendeplass i fjor og åttendeplass i år igjen. Ikke rart den norske delegasjonen var strålende fornøyd etter sin Eurovision-opptreden.

- Det var topp ti som var målet, og så ble vi nummer åtte. Det er helt fantastisk, sier Debrah Scarlett til Aftenposten, da hun og kollega Kjetil Mørland møtte pressen natt til søndag.

Da Scarlett i fjor fikk en telefon fra Kjetil Mørland, med spørsmål om å synge sammen med han i Melodi Grand Prix, måtte hun google mannen.

Gjør konserter

Nå vil de fortsette samarbeidet.

- Vi skal ha en rekke med konserter sammen nå i sommer, det er første plan, sier Kjetil Mørland.

Lørdag vant Mørland også låtskriverkonkurransen Marcel Bezençon Awards, i kategorien beste komposisjon, med «A Monster Like Me». Mørlands sang ble stemt frem blant alle årets deltakende komponister.

- Dette betyr veldig mye for min del, vel så mye som å gjøre det bra i Eurovision. Det er en ære å få en slik utmerkelse av alle i denne konkurransen, sier Mørland.

Prisen er oppkalt etter grunnleggeren av Eurovision Song Contest og ble første gang delt ut i Tallinn i 2002.

Halvhistorisk

Avtroppende musikksjef for MGP i NRK, Vivi Stenberg, føler hun nå gir seg på topp.

- Topp ti betyr at svært mange land har sett oss og hørt låten, og blitt rørt av den. Dette har vært målet. Det betyr at man halvhistorisk. Det er 20 år siden sist man har vært topp ti år på rad, sier Stenberg.

Hun synes det var ekstra stas at Kjetil Mørland vant Marcel Bezençon Awards.

- Samtidig var det vel som forventet at Sverige vant. Det var lenge spennende, og det er jo gøy for et så langt program som dette. Det svenske bidraget er en god og fengende låt, en fantatisk artist, og et sceneshow som gjør at det blir full pakke, sier hun.

Debrah Scarlett & Kjetil Mørland var storfornøyd etter at de endtepå en åttendeplass i årets finale i Eurovision Song Contest. Foto: Tore Meek / NTB scanpix