I konkurranse med landets største redaksjoner stakk de to av med prisen for fjorårets beste nettsak for saken «Silkeveiene».

- At de kriminelle nettverkene bruker internetts irrganger for å utveksle penger og ulovlige varer ble for alvor kjent i denne saken. Historien sjokkerer og gir innblikk i en verden som er utenfor rekkevidde for de fleste. Politiets unnfallenhet og henleggelsesrate er katastrofal, og postens ansvar blir avkledd. Et komplisert bilde blir forklart på en god måte, visualiseringene er delikate og små designgrep geniale. Adresseavisen leverer på alle plan i denne saken og bruker den digitale flaten til fulle, skriver juryen i sin begrunnelse.

Design og utvikling er gjort av Jonas Nilsson.

Les årets beste nettsak her.

- Det kuleste «ever»

Prisen ble delt ut på årskonferansen til Norwegian Online News Association (NONA), som ble avholdt i Oslo tirsdag.

Andre saker som var nominert til prisen var VG med «Lærdalsbrannen» og Bergens Tidende med «Kommunebyggeren».

- For meg var det helt topp å vinne prisen, fordi NONA er den organisasjonen i Presse-Norge som snart i ti år har støttet utviklingen av kvalitetsjournalistikk som bruker digitale virkemidler. Det er noe jeg selv har vært opptatt av så lenge jeg har vært journalist. Derfor er dette det kuleste «ever», sier Alsaker Vikan.

- Naturstridig at vi skal vinne

Han synes det er spesielt stort å vinne i prisen i år fordi det har vært mange gode saker det siste året.

- Jeg anså det som en seier å være blant finalistene. Jeg synes det er naturstridig at Adressa skal vinne i konkurranse med organisasjoner med langt større muskler enn det vi har, men det her er vel et eksempel på hva man kan få til når man får støtte fra redaksjonen, sier han.

Tidligere har Jonas Alsaker Vikan og Ole Martin Wold blitt tildelt Den trønderske journalistprisen for deres arbeid med saken. Den ble delt ut under Hellkonferansen i februar.