Johnson, tidligere kjent som «The Rock», samarbeidet med trekløveret Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann på fjorårets «Hercules». Når vi treffer ham i London, gjør han det klart at han på ingen måte har glemt sine norske kolleger.

– Ingrid vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, hevder han.

– Hun er vakker og utrolig talentfull. Og hun viste seg som mer disiplinert enn noen av de andre skuespillerne vi hadde med i den filmen, enda ensemblet rommet størrelser som John Hurt. Hun var utrolig fokusert – jeg digger henne, fortsetter røslige Johnson, som begynte showbiz-karrieren sin i fribryterringen.

Beholdt kontakten

Han benytter også anledningen til å rose Hollywood-fremadstormende Hennie.

– Jeg har beholdt kontakten med Aksel. Han er fenomenal. Jeg ble bare enda større fan av å jobbe med ham, sier Johnson, angivelig særlig imponert over det faktum at Hennie ikke ytret en eneste replikk i løpet av den action-mettede historien.

LES ANMELDELSEN: Trønder-amasone i nesten-kalkun

– Sånt er vanskelig. Folk tror det er lett – «Å, han sa jo ingenting!» – men prestasjonen ligger i ansiktsuttrykkene og bak øynene. Fyren er dynamitt – jeg elsker Aksel.

Jordskjelv truer

I sommer følger Johnson opp med Brad Peytons minst like action-mettede «San Andreas» (norgespremiere fredag). Her spiller han en barsk og handlekraftig brannhelikopterpilot som må ta affære når alle jordskjelvs mor truer California, inkludert den allerede hardt prøvede vesle familien hans.

– Appellen for meg lå i autentisiteten – dette er så ekte som ting blir på film, mener Johnson.

– Selv om vår venn redningsarbeideren er fabelaktig og heroisk – slik disse gutta pleier å være – har han sine problemer likevel. Han er i ferd med å gjennomgå en skilsmisse, noe jeg vet litt om selv. Han strir med forholdet til datteren sin, hvilket jeg òg vet litt om. Jeg føler det er denne delen av manuset og skikkelsen som «forankrer» oss og gjør det mulig å relatere til ham.

Sponset Nepal-ofre

– Gjør vårens katastrofe i Nepal timingen god eller dårlig for prosjektet?

– Det er et flott spørsmål. Jeg tror vi skal nøye oss med å kalle det timing. Jeg mener, vi sameksisterer med naturen og må jo leve livene våre. Da hendelsene der nede inntraff, ble jeg sønderknust, og vi satte alt sammen på vent. Vi hadde akkurat iverksatt lanseringskampanjen vår, men fjernet oss fullstendig fra TV og sosiale medier. Dessuten sendte vi en anselig slump dollar til ofrene, bedyrer «The Rock».

– Først idet vi følte tida var passende igjen, gjorde vi som innbyggerne i Nepal og alle andre som rammes av denne typen tragedier: beveget oss videre i tilværelsen. Da gjorde vi vårt beste for å ferdigstille en film som var stor, underholdende, episk og uforglemmelig – og en som dermed kunne bidra til å skape debatt om forberedningstiltak og kunnskap.

Fakta om «San Andreas»

* Amerikansk actionthriller fra 2015

* Manus: Jeremy Passmore, Andre Fabrizio

* Regi: Brad Peyton

* I rollene: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Carla Gugino, Paul Giamatti, Colton Haynes, Kylie Minogue, m.fl.

* Lengde: 1 t. 54 m.

* Aldersgrense: 11 år

* Norgespremiere: 29. mai

Dwayne Johnson tolker brannsupermannen som må redde blant andre ekskona (Carla Gugino) i «San Andreas», kinoklar fredag. Foto: SF NORGE
Johnson, tidligere kjent som fribryteren «The Rock», avfotografert på den røde løperen i London. Foto: AP
Når California trues av et altødeleggende jordskjelv, er disse gutta gode å ha. Foto: SF Norge