Noen hundre tusen tv-seere vil kjenne igjen første vers på denne låten, som er blitt brukt i vignetten til TV2s spenningsserie «Frikjent». Nå er hele sangen sluppet som singel, med refreng og det hele. Det er samtidig Highasakites første nye, egenskrevne låt siden suksessalbumet «Silent Treatment» ble sluppet i starten av 2014 - et album som har ligget utrolige 68 uker på VG-lista og fortsatt holder stand på topp 20.

LES ANMELDELSE: «Grøssende bra»

Låten ble vurdert som en del av den plata, og det kan høres at den er laget så å si i samme åndedrag. Dette er nemlig et høyst gjenkjennelig Highasakite, både med tanke på lydbilde og låtoppbygning kunne «Keep That Letter Safe» glidd sømløst inn på albumet.

Men den hadde i så fall ikke vært blant platas aller beste spor, aller mest minner den om en forsiktigere, litt mindre bemerkelsesverdig søster av «Since Last Wednesday», der den deler dennes høystemte kirkeorgel og nesten like himmelropende refreng. Det låter mektig og sakralt, men litt mindre tydelig og renskårent enn bandet kan være på sitt beste. Jeg kjenner også at selv ikke disse flotte arrangementsgrepene og låtstrukturene er unndratt slitasje. Etter å ha vært i rivende utvikling i flere år, oppleves singelen som om de trår vannet, og det virkelig interessante blir å høre i hvilken retning bandet svømmer på neste album.

Så er det likevel øyeblikk av overrumplende magi her, som da de etter 2:46 introduserer en kontramelodi i bakgrunnen i et par små sekunder, nesten umerkelig, før sangen faller tilbake inn i sporet. Det er detaljer som dette som gjør at du hiver etter pusten og gjør at du skjønner hvor skremmende høyt toppnivå Highasakite fortsatt har.

«Keep That Letter Safe» er en singel som oppleves nettopp som safe, jeg hadde forhåpninger om en låt som prøvde på litt mer oppsiktsvekkende ting. Samtidig er den en påminnelse om at Highasakite går godt utenpå de fleste norske band - Selv når de er mer på det jevne, som her.

Anmeldt av VEGARD ENLID