Jaga Jazzist har skapt seg sin egen nisje i norsk musikkliv. I grenselandet mellom rock og jazz har de bygget opp en egen identitet, selv om inspirasjonskilder som Weather Report, Frank Zappa og flere andre ligger i bakgrunnen.

LES INTERVJU: Jobber etter Motorpsycho-filosofi

«Starfire», deres sjette album i full lengde siden debuten i 1996 og fem år etter deres forrige, viser at de fortsatt er i utvikling. Albumet er spilt inn på en annen måte enn tidligere. Musikerne er blitt hentet inn én og én til bandleder Lars Horntveths studio i Los Angeles, og musikken er blitt bygget opp lag på lag.

Vi får fem lange låter der tangenter og elektronikk er atskillig høyere prioritert enn blåserne. Helheten er mindre hektisk enn før, men selv om låtene ikke er øvd inn med hele bandet, bobler og syder det som av en organisk enhet.

Horntveth er den suverene musikalske hjernen i Jaga Jazzist, og han er fortsatt full av kreativitet. Han får det beste ut av sine bandkamerater, og «Starfire» er full av imponerende spill, selv om det er vanskelig å vite hva som er elektronikk og hva som faktisk er spilt.

Det spiller ingen rolle. «Starfire» er en flott lytteopplevelse.

Anmeldt av TRYGVE LUNDEMO