- Vi har lastet opp våre låter for at folk rundt om i landet kan få høre dem. Når det finnes en arena som Bandwagon, der vi kan dele musikken vår, må vi bare melde oss på, sier trommis Trym Solan Renolen i bandet Frukt Og Grønt (FOG). Trondheimsbandet har lastet opp fem låter på Bandwagon.

Last opp din låt på Bandwagon her.

Bandwagon er en årlig kåring av landets beste uetablerte band eller artist. Band som går så langt som til finalen er med og kjemper om Åge Aleksandersens Ramp-stipend. I tillegg vil det være en egen kåring av den beste Bandwagon-låta.

Det var nettopp fjorårets vinner av Ramp-stipendet som tipset FOG om konkurransen.

Tipset av fjorårets vinner

- Erlend Viken, vokalisten i Soup, sa at vi burde vurdere å melde oss på. Jeg leste at Bandwagon var for uetablerte band og derfor er konkurransen midt i blinken for oss, forteller Renolen.

I tillegg til Trym Solan Renolen (17), består FOG av vokalist Henrik Elvis Hepsø (16) og Gaute Hermo Hammer (16) på gitar og vokal. Bandet startet opp i 2013 og har allerede rukket å gjøre seg bemerket i det trønderske musikkmiljøet. I november vant FOG «Trøndersk mesterskap i pop og rock». Det ga mersmak, og bandet bestemte seg for å fortsette og melde seg på konkurranser.

- Først og fremst melder vi oss på for at flere skal få høre musikken vår. Vi håper folk fra ulike steder i Norge får lyst til å booke oss når de hører låtene våre. Skulle vi vinne konkurransen er det et stort pluss.

Tror de kan hevde seg

Gjennom Adresseavisen har ni artister og band meldt seg opp for å konkurrere om Ramp-stipendet og tittelen «landets beste uetablerte band eller artist». På landsbasis ligger FOG sin låt «Ødela min tillit» på en foreløpig femteplass.

- Jeg håper vi har en sjanse til å hevde oss. Det ligger fire andre band over oss i «Norsktoppen» og de er innenfor helt andre musikksjangre, noe jeg ser på som et pluss. Jeg tror vi kan ha en sjanse, sier Renolen.

Konkurransen starter i lokalavisene, og låtene med flest stemmer går videre til delfinaler på Ordentlig Radio til høsten. I tillegg plukker fagjuryer ut band og artister som får delta på delfinaler på festivaler over hele landet. Vinnere fra radiofinalene og festivalene, pluss en nasjonal juryjoker og en publikumsfavoritt møtes til nasjonal finale i Namsos i 12. desember.

Gir ut EP

FOG er glad bidragene til konkurransen både vurderes av publikum og av juryer.

- Det bør ikke handle om hvem som er teknisk flinkest, hvem som går på musikklinja og er en dyktig musiker. Jeg mener det bør være god kvalitet i komposisjonen. Jeg håper en jury hører igjennom låtene og dersom ei låt har god kvalitet, vil det være irrelevant hvor mange stemmer låta har fått, sier Renolen.

FOG deler fem av sine låter med Bandwagons lyttere og stemmegivere, fire av låtene er å finne på EP-en bandet spiller fredag 12. juni.

- FOG har nå eksistert i to år - hva er det største bandet har opplevd så langt?

- Det tror jeg må være at vi ble nominert til «årets mest lovende artist» under Ut-Awards nå i år. Den største konsertopplevelsen var under Nattrock på Isak natt til første mai, det var stort. Også må jeg også nevne da vi var med på å feire åpninga av Strindheimtunnelen og spilte «E6» sammen med Bjarne Brøndbo, det var artig.