For Egil Hegerberg har det blitt tradisjon å skrive en egen sang med lokal vinkling til hver konsert han spiller på. Lørdag 27. juni entrer han teltet på torget i Steinkjer, og det med en helt ny Steinkjer-sang på spillelista.

Steinkjervenn

I 2010 fikk Steinkjerbyggen sin egen ballade «Steinkjer» i gave fra musikeren. Da Hegerberg besøkte Steinkjerfestivalen på nytt i 2012 fikk publikum servert sangen «333 grams burger», en låt om den populære hamburgeren som serveres på Hildes grill. Når musikkfestivalen i år feirer 10-årsjubileum skriver festivalen på sine nettsider at det måtte bli med Bare Egil Band på programmet.

Flæsk & duppe

Også denne gangen får festivalen en matrelatert sang. Låta «Flæsk & duppe» handler om noe artisten mener virkelig er i vinden for tida, nemlig matintoleranse. I en pressemelding kommer det fram at artisten, gjennom superenkel forskning, har kommet fram til at Steinkjer er overrepresentert på statistikken over folk som ikke kan spise annet enn flæsk og duppe, og derfor får de sin egen sang.

Allsang i teltet

Mandag 15. juni slipper Bare Egil Band den nye Steinkjer-låta, i god tid slik at publikum kan få mulighet til å lære den og stemme i under refrenget. Sangen vil sannsynligvis ende opp på Hegerbergs pågående prosjekt med plata «The delicate sound of a trønder», en av de nitten fylkesvise samlingene Bare Egil Band planlegger å utgi de kommende årene.

Artisten har også opprettet en egen interessegruppe på nettstedet Facebook for «Vi som berre kan liker Flæsk og duppe».