– Har du først en slik klokke, vil du ha tilgang til nyheter, sier Vegard Hofsøy, utviklingsleder ved Adresseavisens Medielab.

Ny leseropplevelse

Den nye smartklokke-appen gir en kort nyhetsoversikt, gjennom å vise tittelen til de ti siste publiserte sakene på adressa.no. Ved å trykke på en enkelt sak, vises ingress og bilde til saken. For å lese hele saken må man over på en annen plattform.

– Stort sett får vi vite innholdet i en sak gjennom å lese bare tittel og ingress, og dette er nok informasjon til en smartklokke, mener utviklingslederen.

To ulike løsninger eksisterer for smartklokke-apper,og Adressa har lagt seg på samme linje som CNNs nyhets-app.

– Jeg skulle helst ha kombinert begge løsningene og hatt både titteloversikten og en mulighet til å bla mellom sider, men har snakket med Apples egne ingeniører og fikk vite at dette ikke lar seg gjøre, forteller Hofsøy.

Installeres via smarttelefon

Selve smartklokka fra Apple er per i dag ikke i salg i Norge, men ifølge Apples egne nettsider blir den tilgjengelig i løpet av 2015. Kun de som har anskaffet Apples smartklokke i utlandet har foreløpig mulighet til å teste ut den nye appen. Den installeres via iPhone, og er en videreføring av smarttelefon-appen.

– Adressas iPhone-app brukes av over 60 000 personer, og de fleste av dem vil få installert klokke-appen gjennom smarttelefonens oppdateringer, informerer utviklingslederen.

Han sier appen foreløpig er å regne som et eksperiment, som vil gjennomgå oppdateringer i løpet av høsten. Det også vil komme en egen app-løsning for Android-smartklokker.

Lansert i stillhet

Etter uttesting i mai ble den nye Adressa-appen lansert i all stillhet og gjort allment tilgjengelig 17. juni.

– Vi har stått oppe i mye annet den siste tiden, derfor har dette kommet litt i annen rekke. Nå skal vi jobbe mer med å gjøre dette kjent, sier Atle Bersvendsen, redaktør for nett og mobil i Adresseavisen.

Han mener det er usikkert i hvilken grad bruk av smartklokke vil bre om seg, men sier også det er viktig for avisen å være med på nye tekniske løsninger.

– Det er ennå en lite brukt plattform, men vi har løsningene klare for dem som er tidlig ute. Vi har fundamental tro på at smartklokka er en del av hverdagen til folk om et år eller to. For Adressa er det uansett viktig å være til stede på alle plattformer, hele tiden, legger han til.

Bersvendsen fremholder også at smartklokker kan bli geolokasjonsbaserte på sikt, og at de er spesielt egnet til personlig styrte informasjons- og nyhetsvarsler. Han oppfordrer folk som anskaffer smartklokke og tar i bruk Adressa-appen til å komme med tilbakemeldinger.

– Jeg tror løsningen vi har, er mer avansert og også bedre en andre smartklokke-apper som finnes på markedet, sier redaktøren.