Kvinnelige Studenters Sangforening, med dirigent Marit Tøndel Bodsberg fra Trondheim, vant lørdag Grand Prix of Nations under European Choir Games 2015 i begge de to klassene koret stilte i.

- Det var helt fantastisk å være med, sier Tøndel Bodsberg, som sammen med koret reiste til Magdeburg i Tyskland på onsdag.

Som Marit Bjørgen

Koret konkurrerte først i åpen klasse for blandede-, manns- og kvinnekor, samt den prestisjetunge klassen for folklore, og tok seg videre til Grand Prix of Nations.

- Da vi vant Grand Prix i klassen blandede, manns- og kvinnekor ble vi utrolig glade, og da vi vant i klassen folklore skjønte vi ingenting. Det er fryktelig vanskelig å hevde seg i folkemusikklassen og vi hadde ikke forventet dette, sier en stolt dirigent.

Rundt 90 kor var samlet under medaljeseremonien og korsangerne følte seg som rockestjerner da de løp opp på scenen for å ta imot applaus.

- I bakgrunnen spilte de «Ja, vi elsker», det norske flagget ble heist og vi gråt. Vi følte oss alle som Marit Bjørgen, ler Tøndel Bodsberg.

Krevende repertoar

Tøndel Bodsberg har vært dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening i sju år. Hun er svært imponert over korsangerens prestasjoner.

- Vi hadde med oss et svært krevende repertoar med musikk av blant andre Fartein Valen, og de fikk toppscore av flere dommere, sier hun.

Koret, som har flere trøndere i rekkene, er det offisielle kvinnekoret ved Universitetet i Oslo og feirer i år 120-årsjubileum. I september starter koret med en plateinnspilling og med øvelser til høstens jubileumskonsert, men først skal dobbeltseieren i European Choir Games fordøyes.

- Alle er veldig ivrig etter å delta i ny konkurranse og nå er vi invitert til OL i Sotsji i Russland neste år. Vi får se hva vi gjør når vi lander, sier dirigenten.

Marit Tøndel Bodsberg fra Trondheim er dirigent for Kvinnelige Studenters Sangforening som sang seg til dobbeltseier i Grand Prix of Nations under European Choir Games 2015 i Tyskland Foto: Pressefoto
Kvinnelige Studenters Sangforening stilte i bunad da de konkurrerte i den prestisjetunge klassen for folklore under European Choir Games 2015 i Magdeburg i Tyskland denne helgen Foto: Pressefoto