–Jeg har høy puls, fastslår Hans-Olav Solli i Moldejazz.

Dobbeltkonserten med Gregory Porter og Robert Plant og The Sensational Space Shifters trakk I underkant av 5000 til Romsdalsmuseet i går.

Festivalsjefen skulle gjerne sett at det var enda flere, men er mer bekymret for kveldens konsert. Forhåndssalget til konserten med Veronica Maggio og D’Angelo and The Vanguard er på langt nær like bra.

Underskudd i fjor

Rundt 2500 billetter er solgt. Det holder ikke om festivalen som helhet skal gå i pluss.

–Kunstnerisk sett føler jeg at vi har alt på plass, men vi er avhengig av publikum. Nå må publikum kjenne sin besøkelsestid. Det er ikke snakk om mer folk enn de som går på fotballkamp annenhver søndag, sier Solli.

Ifølge festivalsjefen må 2000-3000 publikummere dukke opp i kveld for at festivalen skal havne på plussiden og komme på rett kjøl igjen. I fjor gikk Moldejazz med et dundrende underskudd på 3,7 millioner kroner.

Flere utsolgte konserter

Publikumsoppmøtet for øvrig har vært bra. Flere av konsertene har vært utsolgt, deriblant tre konserter med Skruk og Oakland Interfaith Gospel Choir i Molde domkirke.

–Konsertene på Plassen kl. 20 har vært litt av kjernekonsertene våre. Når de er utsolgt, betyr det mye for oss, forteller Hans-Olav Solli og sikter til konsertene med Kurt Elling, Jack De Johnette – Made in Chicago og The Bad Plus Joshua Redman.

Også konserten med Dee Dee Bridgewater i Bjørnsonhuset og Red Hot i Alexandraparken hadde fulle hus.