Med Band of Horses, Susanne Sundfør, Opeth, Yelawolf, La Roux og Baroness som headlinere har årets Pstereo-festival blitt utsolgt fire uker før festivalen starter.

Dermed vil det være fullt på Marinen helga 21. til 22. august.

- Jeg var en stund usikker på hvordan det ville bli med Highasakite- og Røyksopp-konsert på Sverresborg ikke mange dager etter Pstereo. Jeg var redd for at studenter med lite penger ville blitt tvunget til å velge mellom festivalen eller konsertene, sier festivalssjef Nils Heldal.

8343 på Marinen hver dag

Omtrent ved 13-tiden søndag formiddag fikk han derimot beskjeden. Siste billett er solgt. Det medfører at det hver dag kan befinne seg hele 8343 personer på Marinen festivalhelga. Dette er inkludert artister, frivillige og andre akkrediterte.

- Vi kunne nok stappet inn tusen personer til på Marinen, men det hadde ikke vært en fin opplevelse, sier festivalsjefen.

Han er stolt over at festivalen, som i vinter ble kåret til årets festival, er rekordtidlig utsolgt.

- Dette gjør at vi slipper å uroe oss for billettinntekter og at vi kan bruke mer tid på området, maten og artistene. Nå puster vi lettet ut. Vi har nådd målet, sier Heldal.

- Vi har brukt ni år

Nå håper han at folk får med seg at Pstereo er en festival som blir utsolgt lenge før den starter, slik at de også neste år har solgt den siste billetten én måned før festivalen starter.

- Neste år har vi tiårsjubileum, hvor festivalen blir tre dager. Vi håper at vi har etablert oss som en festival som vil bli utsolgt, sier han.

- Hva tror du er grunnen til at dere er utsolgt rekordtidlig?

- Vi har brukt ni år på å inngå en kontrakt med publikum. Folk vet at det vil være god musikk, selv om de ikke har hørt om alle bandene. De stoler på at vi kan levere artister de ikke har hørt om før, som de vil like. Så jobber vi også mye med pakken rundt, slik at det er noe nytt på Marinen hvert år. Jeg tror også det har blitt en tradisjon å dra på Pstereo, at det blir en formell avslutning på sommeren. Man drar dit med kompiser man ikke har fått sett mye av i løpet av sommeren, så begynner man å jobbe etterpå, sier Heldal.

ADRESSA PLUSS: Pstereo-sjefen slutter