Avdelingssjef Ingegerd Eggenpå Stiklestad Nasjonale Kultursenter forteller om overraskende stor interesse for årets fagprogram under Olsokdagene.

- Generelt har billettsalget vært veldig bra. Det er ekstra gledelig at de store fagprogrammene når ut til et bredt publikum. Når 800 kommer på foredrag, er det ikke bare for spesielt interesserte, sier Eggen.

Solgte ståplasser

Eggen forteller at det blant annet var fullt hus da Thorvald Stoltenberg inntok talerstolen.

- Og det var 800 personer inne på foredrag med Frank Aarebrot – det er vanvittig bra. Der solgte vi også ståplasser til foredraget som varte i 100 minutter, sier hun.

Stappfullt var det også da årets olsokprofil, kronprins Haakon, holdt foredrag i Borggården. Ifølge Eggen gjestet 1000 personer det kongelige foredraget.

Væravhengig spel

Når adressa.no snakker med avdelingssjefen søndag kveld, er det kraftig regnvær på Stiklestad. Eggen tror været påvirker billettsalget.

- Vi har ikke hatt så mye dørsalg på kveldens forestilling og håper flere kommer på den siste forestillingen 29. juli, sier hun.

Om billettsalget står til forventingene i forhold til årets budsjett er for tidlig å si, men Eggen har et godt inntrykk hittil.

- Totalinntrykket er at det er mye folk og god stemning, både på spelet og konsertene for øvrig. Været er litt skiftende, men vi håper på det beste, sier hun.

Les mer på PLUSS:

Avdelingssjef Ingegerd Eggen forteller om overraskende mye besøk på de faglige arrangementene. Foto: Leif Arne Holme