- Konsertene i Nidarosdomen er veldig populære. Særlig «Blå Katedral» med Knut Reiersrud, Iver Kleive og Ine Hoem selger veldig godt, sier kommunikasjonsansvarlig for Olavsfestdagene, Therese Høstad.

Høstad forteller at publikum viser interesse for et stort spekter av arrangementer. Blant annet er Historisk Marked som vil foregå i Borggården hver dag under festivalen populært blant publikum. Her blir man tatt med på en reise tilbake i tid, og publikum kan blant annet oppleve gjøglere, musikk og forskjellige former for verksteder.

Høstad oppfordrer de som ønsker å få med seg konserter i Domen og Sparebank1-Scenen på Torvet til å forte seg med å skaffe billetter.

- Sparebank1-Scenen er blant de mest populære kveldsarrangementene. Det blir intime og feststemte konserter å være med på. Caravan Palace kommer nok til å skape fest, og Valkyrien Allstars og Maria Mena trekker mange. De konsertene kommer nok til å bli utsolgt, sier hun.

Les også: Tusen år lang låt, fem døgn i kirke og en printer-bil

Ikke fullt på hovedsatsing

Den største satsingen under Olavsfestdagene er «The Veil of the Temple». Konserten som er skrevet av Sir John Taverner og ledes av Stephen Layton, som er kjent som en av verdens beste dirigenter, varer i syv timer og fremføres lørdag 1. august fra 22:30 til 05:30 om morgenen i Domen. Billettprisen er stiv, men inneholder blant annet middag, sittepute og drikke underveis i natten.

- Hvordan har «The Veil of the Temple» solgt så langt?

- Det har solgt godt, men det er ikke utsolgt, og det er fortsatt god kapasitet i Nidarosdomen.

Les også: Historisk korverk i katedralen

Mange av gratisarrangementer

Høstad forteller at også Vamp i Borggården og Salmekvelden tirsdag 29. juli med «Autofil»-programleder Jan Erik Larsen og Ingebjørg Bratland selger bra. Dette vil være den eneste sittekonserten i Borggården. Det vil mest sannsynlig ikke bli utsolgt på Bjørn Eidsvåg-konserten i Borggården i kveld.

Les også: Eidsvåg erstatter O'Connor i Borggården

Hun legger til at det finnes mange arrangementer som ikke koster noe å være med på. Et av arrangementene er «Gjestehus» i Lademoen Kirke. Her vil det spilles musikk sammenhengende i fem døgn, mens folk kan komme og gå som de vil.

- Hvordan oppfordrer du publikum til å oppføre seg under et slikt arrangement?

- Det er vanskelig å si hvordan det blir, men man kan gjøre som man vil. Man kan ligge, sitte eller stå. Man kan være interaktiv eller sette seg tilbake og se hva som skjer der og da, sier Høstad.

Hun forteller at åpningen av Olavsfestdagene så langt har gått svært bra.

- Været er nydelig. I fjor hadde vi terrortrusselen som gjorde det vanskelig de første dagene. Det er heldigvis ikke det samme bildet i år, og det er godt. Nå håper jeg bare været holder seg, avslutter hun.

Kommunikasjonsansvarlig for Olavsfestdagene, Therese Høstad, forteller at mange av musikkarrangementene under festivalen selger godt. Foto: Olavsfestdagene