Midt i Bergmannsgata ble han plutselig omringet nære familiemedlemmer, venner og kolleger som strømmer ut fra flere portrom i Bergmannsgata.

Samtidig kom en tropp Karolinersoldater fra Elden-forestillingen marsjerende, gjorde holdt, tok oppstilling og gjorde en honnørdrill, før avsynging av «Ja må han leva» og et «fyrfaldigt» hurra!

– En total overraskelse

Han trodde knapt sine egne øyne. Det vrimlet plutselig av folk som ville gratulere med dagen – og stadig blankere i øynene innså jubilanten at det var snakk om en skikkelig overraskelsesfest – og det på selveste dagen for premieren på hans oppsetning av musikkspillet Elden.

– Dette kom som en total overraskelse på meg. Jeg hadde ikke den minste anelse om at noe slikt var på gang, og jeg må innrømme at jeg tok til tårene, sier Paul-Ottar til Adresseavisen.

– Skal være skikkelig bursdag

Ferden gikk til Sangerhuset, hvor hans kjære Evy Kasseth Røsten Haga i all hemmelighet hadde invitert 41 gjester til å markere bursdagen sammen med familien.

– Hos oss er nemlig bursdagsfeiring viktig. Bursdager må feires på selve dagen og det skal være skikkelig bursdag, med bløtkake og alt som hører til. Det blir noe helt annet enn å markere en slik dag et par uker på etterskudd, sa Evy da hun ønsket gjestene velkommen.

Hemmelige forberedelser

For egentlig hadde de ikke tid til dette, bare timer før premieren på Elden. Men det blie skålt i sjampis før gjestene gikk til bords, og Evy, sammen med sønnen Vetle (14) fremførte en rørende bursdagssang de hadde øvd inn sammen i «nattens mulm og mørke».

– Jeg har jobbet med dette opplegget i all hemmelighet i et par måneder. Det har ikke vært bare enkelt, når jeg samtidig er både mor og skuespiller i Elden, og jeg innrømmer at nervene har stått på høykant foran dette.

Sier Evy, fortsatt het i kinnene, rett etter en varm omfavnelse av sin kjære Paul-Ottar etter fremføringen av sangen.

Premiere i kveld

I kveld er ekteparet i aksjon på den storslåtte spillplassen i Slegghaugan, der premieren på årets utgaven av musikkspillet Elden finner sted foran over 1000 tilskuere.

Paul-Ottar har for første gang ansvaret for regien, og har vært så fokusert på det at hele bursdagen egentlig bare har ligget knapt merkbart i bakhodet, helt til den «stille familiemiddagen» forvandlet seg til en overraskelsesfest han neppe kommer til å glemme.

Midt i Bergmannsgata ble Paul-Ottar Haga plutselig omringet nære familiemedlemmer, venner og kolleger. Foto: Geir Tønset
Jubilanten ga et kyss som takk til sin kone, som hadde planlagt overraskelsen i fler måneder. Foto: Geir Tønset