Dagens rute starter nådeløst: La evighetens tyngde synke inn i Erkebispegårdens 8–900 år gamle kapell mens du hører Jem Finers «Longplayer» – et musikkstykke som skal spilles uten gjentagelser i 1000 år. Stykket er laget med den hensikt å inspirere lytterne til å tenke lange tanker. Fortsett med debatten «Kan vi stole på Bibelen?» på dagens Vestfrontmøte på Vestfrontplassen. Det er et viktig spørsmål å stille, og kan potensielt munne ut i en bredere debatt om religiøs fundamentalisme og viktigheten av å kunne tenke kritisk om sin egen religiøse lære.

Tilbake til Erkebispegården holder vi fast ved religion som tema, men i litt andre rammer, når byvandringen (eller pub-til-pub-vandringen) «Vi drikker på vigslet grunn» setter kursen mot første vannhull. Her får deltagerne høre om hvordan Olav den hellige og andre helgener har satt sitt preg på Trondheim.

I Lademoen kirke pågår kunstprosjektet «Gjestehus» over fem døgn. Her skal kunsten, musikken og livet oppleves som ett. Ta med deg en sovepose, ring på døren og sov ut rusen der i natt mens tiden står stille til stemmene i Trondheim Voices.

ELINE BJERKAN

eline.bjerkan@adresseavisen.no