Det har skjedd altfor ofte. Du vet akkurat hvordan det føles. Du blir hekta. Etter å ha investert mangfoldige timer på å bli kjent med både karakterer og historie så har du funnet din favoritt-serie på enten TV-kanalene eller på strømmetjenestene. Du simpelthen elsker å tilbringe tid i dette fiktive universet av detektiv-leger/superhelter/frustrerte husmødre/tronrøvere/vikinger (stryk det som ikke passer).

Og hva skjer så? Jo, du venter i spenning på at en ny sesong skal begynne, bare for å bli fortalt av en venn at akkurat den serien er lagt ned. Grunnen? Lave seertall og skyhøye produksjonskostnader.

Det skjedde med «Deadwood», det skjedde med «Rome» og det vil garantert skje med en rekke andre serier både nå og i framtiden. For kvalitet er nemlig ikke synonymt med en garantert fortsettelse i dagens TV-marked, om ikke seertallene er høye nok.

Vi har trålet forskjellige kilder på internett og har klart å skrape sammen en oversikt over de mest kjente seriene som nå offisielt har blitt fornyet for sesongen 2015 - 2016. Her finner du også en oversikt over de seriene som IKKE har blitt fornyet og som ser ut til å gå en uviss framtid i møte.

Hannibal (3 sesonger)

Avsluttet

Hannibal med danske Mads Mikkelsen i hovedrollen har vært en kritikerfavoritt fra start. Serien oser av kvalitet på alle kanter, men seertallene har ikke vært gode nok. NBC har nå lagt ned serien (etter at sesong 3 som går nå er over), men serien har bred støtte og det produsentene er nå på frierferd til strømmetjenester som Amazon Prime og Netflix for eventuelt å hente finansiering der.

Arrested Development (4 sesonger så langt)

Fortsetter

Netflix tok over denne serien etter sesong 3 og har nå gitt grønt lys til enda en sesong om denne dysfunksjonelle familien.

Daredevil (1 sesong så langt)

Fortsetter

Denne usedvanlig blodige superheltserien om blinde Matt Murdoch, som er Daredevil på nattestid, er offisielt fornyet for en sesong til.

Derek (2 sesonger og en spesialepisode)

Avsluttet

Ricky Gervais har som vane å bare lage to sesonger etterfulgt av en timelang spesial. Så vi gjetter på at dette var hans eget valg i likhet med «The Office» og «Extras».

Grace and Frankie (1 sesong)

Fortsetter

Denne dramaserien med Jane Fonda og Lily Tomlin får fortsette i en sesong til.

House of Cards (3 sesonger)

Fortsetter

Ingen bombe dette. Netflix sin aller største egenproduserte suksess ble nylig fornyet for en femte sesong.

Hemlock Grove (3 sesonger)

Avsluttet

Av ukjente grunner så velger Netflix å ikke fortsette med sin egenproduserte varulv-serie.

Lilyhammer (3 sesonger)

Avsluttet

Dette har vært nyhetsoppslag i Norge hele forrige uke. Serien er nå offisielt avsluttet.

Marco Polo ( 1 sesong)

Fortsetter

Mange like denne egenproduserte serien fra Netflix. Og ikke uten grunn. Enorme produksjonskostnader og glimrende skuespillere. Tør vi håpe på mange sesonger her?

Orange is the new black (3 sesonger)

Fortsetter

Netflix' nest største suksess (rett bak House of Cards) får fortsette i en fjerde sesong.

The Fall (2 sesonger)

Fortsetter

Denne aldeles strålende britiske krimserien med Gillian Anderson i hovedrollen ble nylig gjort tilgjengelig på norske Netflix. Nå kommer beskjeden fra BBC Two at serien har blitt fornyet for nok en sesong.

Grey's Anatomy (11 sesonger)

Fortsetter

En gammel veteran i serie-sammenheng. Men populariteten til denne serien vil ingen ende ta. Ble nylig fornyet for nok en sesong.

Modern Family (6 sesonger)

Fortsetter

Familiene Pritchett og Dunphy fortsetter sin seiersgang med nok en ny sesong.

Glee ( 6 sesonger)

Avsluttet

Dårlige nyheter for Glee-fansen. Serien har nå mottatt meldingen om at den blir lagt ned.

Wayward Pines ( 1 sesong)

Avsluttet

Denne serien var i utgangspunktet ment å vare i kun en sesong, men de høye seertallene ga håp om at det skulle bli mer. Det ble det dessverre ikke.

Pretty Little Liars (5 sesonger)

Fortsetter

Glad-nyheter for fans av damene i Pretty Little Liars. Ikke bare har serien blitt fornyet for sesong 6, men også for en syvende sesong. Jippi!

Bates Motel (3 sesonger)

Fortsetter

Det samme gjelder for Bates Motel. Serien har blitt fornyet for både sesong 4 og 5.

Better Call Saul (1 sesong)

Fortsetter

Puh! Nå ble vi litt svette her, men nå er det bekreftet. Better Call Saul er nå i ferd med å få en sesong 2. Og da tar vi det selvsagt for gitt at vi får både sesong 3, 4 og 5 (akkurat som med Breaking Bad - ikke sant AMC?)

Hell on Wheels (4 sesonger)

Fortsetter

Offisielt fornyet for sin femte og siste sesong.

The Walking Dead (5 sesonger)

Fortsetter

Ingen overraskelse kanskje, men vi er glade for at det fortsatt er liv i zombiene (sic) etter femte sesong. Sesong 6 er på vei.

Turn (2 sesonger)

Fortsetter

Mer spionering i revolusjonstidens Amerika. Sesong 3 er garantert.

Broadchurch ( 2 sesonger)

Fortsetter

Kanskje den aller beste britiske krim-serien på svært mange år. Sesong 3 blir bekostet av ITV.

Sherlock ( 3 sesonger)

Fortsetter

Benedict Cumberbatch og Martin Freeman kommer tilbake som Sherlock Holmes og Dr. Watson i sesong 4 av denne glimrende moderniseringen av Sir Arthur Conan Doyles udødelige detektiv. I tillegg så får vi en spesialepisode til jul der Sherlock og Dr. Watsen løser mysterier i den samme tidsepoken som bøkene om Sherlock er lagt til.

Banshee (3 sesonger)

Fortsetter

Som om det skulle være noen tvil. Banshee er den eneste TV-serien som byr på action i større skala enn selv de mest oppblåste Hollywood-filmer.

American Horror Story ( 4 sesonger)

Fortsetter

Moderne TV sin kanskje mest vellykkede satsning på skrekk og gru får fortsette.

Fargo ( 1 sesong)

Fortsetter

Sesong 1 var glimrende TV. Sesong 2 får helt nye karakterer og en ny setting. Litt som True Detective da.

Game of Thrones (5 sesonger)

Fortsetter ( selvfølgelig....)

Dette visste du sikkert allerede, men verdens mest suksessfulle TV-serie har blitt fornyet for en sjette sesong. Faktisk så er forberedelsene til innspilling allerede i gang.

Silicon Valley ( 2 sesonger)

Fortsetter

Modern Family er kanskje kongen på komedietronen akkurat nå, men Silicon Valley puster den i nakken. Offisielt fornyet for en tredje sesong.

The Comeback (2 sesonger)

Fortsetter

Lisa Kudrow (Friends) får nok en sesong å boltre seg i.

Vikings (3 sesonger)

Fortsetter

Men Ragnar Lodbrok var slettes ikke død. History Channels brilliante Vikings har blitt fornyet for en fjerde sesong. Jippi!

Homeland (4 sesonger)

Fortsetter

Homeland tapte en del seere da Nicholas Brody (Damien Lewis) forsvant ut av serien etter sesong 3, men siste halvpart av den fjerde sesongen fikk temperaturen opp igjen. Nå er serien snart klar med sin femte sesong.

House of Lies (4 sesonger)

Fortsetter

Nesten som en kultserie å regne. Men Don Cheadle som den ultrasleipe forretningsmannen Marty Kaan har nok seere til at Showtime valgte å gi den nok en sesong.

Penny Dreadful (2 sesonger)

Fortsetter

Sesong 2 var glimrende. Nå er det klart at det blir en fjerde sesong av denne gotiske horror-serien.

Twin Peaks (2 sesonger)

Fornyet ( med David Lynch i førersetet igjen)

Ingen vet hva vi kan forvente av Twin Peaks så mange år etter at serien ble laget. Det eneste som er sikkert er at serien ikke får premiere før 2017.

Black Sails (2 sesonger)

Fortsetter

Verdens beste pirat-serie (sannsynligvis også den eneste for tiden) får fortsette i nok en sesong. Og bare får å få sagt det: Toby Stephens ble født til å spille rollen som Captain Flint.

12 Monkeys (1 sesong)

Fortsetter

En HBO-serie i Norge, men en Syfy-serie i USA. Uansett så ble denne serien såpass godt mottatt at kanalen har gitt grønt lys for enda en sesong.

Bitten (2 sesonger)

Fortsetter

Bitingen fortsetter i nok en sesong av denne vampyrserien.

Suits (5 sesonger)

Fortsetter

Denne serien har etter hvert opparbeidet seg mange tilhengere. Nå er det klart at en sjette (og sannsynligvis avsluttende) sesong vil bli laget.

Downton Abbey (5 sesonger)

Fortsetter

Dette er slutten. Downton Abbey er fornyet for en sjette sesong som vil være slutten på familiesagaen.

Kilde: Renewalcanceltv