«Pixels» begynner med en heseblesende nostalgikavalkade: Som barn deltar Sam Brenner (Adam Sandler) og William Cooper (Kevin James) på en videospillturnering. Året er 1982, Donkey Kong er kongen av arkadespill og soundtracket består av «We Will Rock You» og Cheap Tricks «Surrender». Logikken brister en smule når det fremstår som åpenbart at NASA skal sende videoer av disse arkadespillene ut i verdensrommet, for å vise frem for potensielle utenomjordiske vesener.

Noen år senere, når karakterene har blitt voksne (Cooper har, beleilig nok, blitt USAs president mens Brenner, som visstnok ikke har andre evner enn videospilling, installerer programvare for selskapet Nerd Brigade), finner romvesener spillvideoene. Dessverre tolkes spillene som en krigserklæring og romvesenene bestemmer seg for å angripe jorden med samme mynt: Våre helter må bryne seg på fiendtlige figurer fra «Space Invaders», blant annet.

Det beste man kan si om plottet, er at det er originalt. Ellers er det lite nytenkende i denne filmen. Vi får en forutsigbar kjærlighetshistorie, endimensjonale karakterer som til og med Peter Dinklage (kjent som dvergen Tyrion i «Game of Thrones») ikke klarer å gjøre interessant og en platt dialog som litt for ofte snubler i kleine stereotypier (som nerdens dødsskrik: «I'm gonna die a virgin!»). Det er åpenbart at handlingen ikke har noen annen funksjon enn å rulle frem actionscener, men også disse blir trettende og ensformige i lengden. Selve sluttspillet blir et antiklimaks i sin enkelhet. En viss underholdning kan det imidlertid ligge i å se Tyrion med abnorm hockeysveis jakte en gigantisk Pac-Man som eter seg gjennom New Yorks gater.

Anmeldt av ELINE BJERKAN