Det ble aldri noen EP-trilogi fra det tidligere trondheimsbaserte bandet. Planen var opprinnelig å spille inn et lite knippe låter i ulike studio og med vidt forskjellige produsenter, men etter «Part 1: Casualties for the Greater good» (2012) og «Part 2: Last Breath Before the Dive» (2013) ble prosjektet skrinlagt.

LES ANMELDELSE: Hardcore med hjerte

LES ANMELDELSE: Fortsetter formhevinga

Når bandet nå heller gir ut sin andre fullengder, består denne utelukkende av låter fra disse to utgivelsene. Litt skuffende for en som har tørstet etter nytt materiale, men det resulterende albumet bør være en absolutt nødvendighet for dem som enda ikke har fått sjekket ut denne gjengen.

LES ANMDELSE: Innfrir så det smeller

Jack Dalton opererer nemlig med lettlikt og melodisterk hardcore som har potensial til å favne bredt, mens de gjennom sitt ovennevnte EP-eksperiment har strekt seg mot andre sjangre med godt hell. Slik står eksempelvis en frådende sakofonsolo fra Shinings Jørgen Munkeby på «8 Times X Equals This» naturlig side om side med ekskursjoner i seigere melodiøs materie på «Unpreventable Patterns». Ytterpunktene presenteres likevel som selvsagte forlengninger av bandets grunnuttrykk, mens fokus ligger konstant på et bunnsolid låtmateriale.

Slik har vi fått et album som er blottet for svake spor eller øvrige nedturer. «Past Swallows Love» føles slik mest som en kavalkade av fiffige løsninger, oppsiktsvekkende vokalharmonier og utsøkt detaljarbeid, på et album som låter langt mer fullendt enn det hadde noen grunn til å bli.

Skuffelsen over den manglende nyhetsverdien kompenseres glatt med at dette materialet nå kan – og bør – treffe langt flere enn hva bandet fikk til med to EP-er i begrenset opplag.

Neste runde tar jeg mer enn gjerne noe nytt, dog.

Anmeldt av MARTIN ANFINSEN