«This video isn't available due to geographical licensing restrictions. For more details, please refer to Amazon Instant Video Terms of Use. For further assistance, please contact Amazon Customer Service at www.amazon.com/videohelp and refer to error 4601», står det å lese når du forsøker å se en film eller en TV-serie fra strømmetjenesten Amazon Prime her i Norge.

Ikke spesielt gode nyheter for norske Top Gear-fans. Eller kanskje vi heller bør si fans av Clarkson, Hammond & May, som også er det navnet på den nye TV-serien til de tidligere Top Gear-stjernene. For etter å ha røket uklar med BBC så skrev de tre programlederne nylig under på en kontrakt med Amazon Prime om 36 episoder med motorsport og globetrotting av det litt uvanlige slaget.

Les også: Hele Top Gear -trioen ferdig med BBC

Les også:  - Top Gear -oppsigelsen var min egen skyld

Kommer høsten 2016 - men ikke for deg

Den britiske avisen The Independent kunne forrige uke avsløre at den nye serien vil få premiere på Amazon Prime høsten 2016 - for amerikanske, britiske og tyske seere.

Så hvor skal da norske hardcore-fans av den britiske trioen gå for å få sett den nye serien? Dette er ennå ikke avklart. Å tegne et abonnement på Amazon Prime hjelper lite siden tjenesten kun er tilgjengelig i USA, Storbritannia, Japan, Tyskland, Østerrike og (snart) India.

En VPN-tjeneste kunne muligens ha vært svaret, men kredittkortet ditt vil uansett røpe at du kommer fra et område som faller utenfor Amazons «geographical licensing restrictions».

Vi håper selvsagt at en av de store norske TV-kanalen kjenner sin besøkstid og skriver en avtale med Amazon før neste høst eller at Amazon lanserer sin tjeneste også her i Scandinavia innen den tid.

Et enormt budsjett

The Independent skriver at Clarkson, Hammond & May har fått et budsjett på over 160 millioner pund for den kommende første serien. Et tall som vil gjøre TV-serien dyrere enn de to første sesongene av Netflix-serien «House of Cards» alene.

Hver enkelt episode vil få et budsjett på over 4,5 millioner pund. Noe den britiske avisen mener vil bety mye mer reisereportasjer enn tørre motorhyheter.

- På våre egne premisser

- Alle vi har snakket med har fortalt oss at Amazon lar oss lage serien selv - helt på våre egne premisser, sier den tidligere Top Gear-produsenten Andy William som sa opp jobben i BBC og ble med Clarkson, Hammond og May videre.

Fortsatt er det mange norske Top Gear -fans som ikke har fått sett den aller siste BBC-produserte sesongen med de tre. Årsaken til dette er at BBC tidligere i år lansert to nye nordiske TV-kanaler, nemlig BBC Brit og BBC Earth. Sesong 22 av Top Gear går får tiden i reprise på førstnevnte. Den mye omtalt Patagonia-spesialen (der Top Gear -teamet bokstavelig talt var under livsfare og ble kjeppjaget ut av Argentina) kan du se der nå.